Πώς να μεγαλώσετε ένα λουλούδι abutilon από σπόρους στο σπίτι

Το Abutilon είναι ένα φυτό που ανήκει στην οικογένεια Malvov. Το λουλούδι διακρίνεται από το αρχικό σχήμα των φύλλων, που μοιάζουν με σφενδάμι. Στη Ρωσία, μπορείτε να βρείτε διάφορες ποικιλίες λουλουδιών: υβριδικά, αμαζόνια, ριγέ και μεσοποταμικά. Πώς να καλλιεργήσετε εσωτερικούς χώρους abutilon, τι είδους φροντίδα στο σπίτι να παρέχετε είναι ερωτήσεις που ανησυχούν πολλούς καλλιεργητές λουλουδιών στη Ρωσία

Abutilon (εσωτερικός σφένδαμνος): φροντίδα στο σπίτι

Έχοντας αγοράσει ένα σπιτικό δέντρο σφενδάμνου, πώς να το φροντίσετε θα πρέπει να το βρείτε αμέσως. Το Abutilon είναι ένα φυτό που αγαπά το φως και προτιμά τον διάχυτο φωτισμό. Το λουλούδι τοποθετείται καλύτερα σε ένα περβάζι που βλέπει δυτικά, ανατολικά ή νοτιοανατολικά.

Πως μοιάζει

Υγρασία

Η πολύ ξηρή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο μπορεί να προκαλέσει την παύση της ανθοφορίας και την πτώση των φύλλων. Μια παρόμοια κατάσταση μπορεί να προκύψει κατά την έναρξη της περιόδου θέρμανσης. Μην τοποθετείτε το λουλούδι δίπλα σε θερμαντήρες.

Προς ενημέρωσή σας! Για να αποφύγετε την πτώση των φύλλων, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα δοχείο νερού δίπλα στο δοχείο.

Απαιτήσεις φωτισμού

Η έλλειψη φωτισμού οδηγεί σε λεύκανση των φύλλων και τέντωμα του στελέχους. Το καλοκαίρι, η γλάστρα συνιστάται να τοποθετείται σε ανοιχτή βεράντα. Μην ψεκάζετε ένα λουλούδι που βρίσκεται σε άμεσο ηλιακό φως. Αυτό μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα.

Θερμοκρασία του αέρα

Το εσωτερικό abutilon στο σπίτι χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Τα προσχέδια αποτελούν απειλή για τον εσωτερικό σφενδάμι. Η βέλτιστη θερμοκρασία αέρα στο σπίτι το καλοκαίρι πρέπει να είναι περίπου 16-25 ° C. Σε ζεστό καιρό, η ρύθμιση μπουμπούκι σταματά. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι απαραίτητο να ψεκάσετε τα φυτά.

Είναι σημαντικό να μην αφήσετε το έδαφος να στεγνώσει, καθώς η αβουτιλόνη θα αρχίσει να ρίχνει τα μπουμπούκια. Η έλλειψη υγρασίας εκδηλώνεται με τη μορφή κιτρίνισμα των φύλλων. Κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, πρέπει να ταΐσετε το φυτό με ανόργανα και οργανικά λιπάσματα 1 φορά σε 14 ημέρες.

Το Maple είναι ένα λουλούδι στο σπίτι, η φροντίδα του οποίου διαφέρει, για παράδειγμα, από το γεράνι. Το χειμώνα, παρατηρείται μείωση της ανάπτυξης των φυτών. Το λουλούδι δεν χρειάζεται επιπλέον δόλωμα. Η βέλτιστη θερμοκρασία εσωτερικού αέρα το χειμώνα πρέπει να είναι περίπου 18-22 ° C.

Σημείωση! Με το κανονικό πότισμα, μπορείτε να αποφύγετε το στέγνωμα του εδάφους. Για να αποφύγετε την υποθερμία του ριζικού συστήματος, μπορείτε να τοποθετήσετε το δοχείο πάνω από ένα κομμάτι φελιζόλ.

Πώς πολλαπλασιάζεται

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι διάδοσης του εσωτερικού σφενδάμνου.

Μοσχεύματα

Για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία, πρέπει να κάνετε τις κορυφές. Τοποθετούνται σε μείγμα άμμου, τύρφης και υποστρώματος. Για τη δημιουργία συνθηκών θερμοκηπίου, τα μοσχεύματα καλύπτονται με πλαστικό κάλυμμα περιτυλίγματος. Η εγκατάσταση πρέπει να αερίζεται περιοδικά.

Πρώτα σουτ

Σπουδαίος! Το πλεονέκτημα της φυτικής μεθόδου αναπαραγωγής της abutilone είναι η διατήρηση του χρώματος των φύλλων των λουλουδιών.

Για να προετοιμάσετε το υλικό φύτευσης, πρέπει να ακολουθήσετε τις αναλυτικές οδηγίες:

  1. Πρώτα πρέπει να κόψετε τα μοσχεύματα από υγιείς βλαστούς. Το μήκος τους πρέπει να είναι περίπου 10-14 cm.
  2. Τα μοσχεύματα πρέπει να πασπαλίζονται με κάρβουνο για να αποτρέπεται η ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών.
  3. Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τα φύλλα και τα μπουμπούκια από το κάτω μέρος του φυτού.
  4. Μετά από αυτό, τα μοσχεύματα τοποθετούνται στο προετοιμασμένο χώμα. Μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία σχηματισμού ρίζας με τη βοήθεια μιας λύσης ζιρκονίου.

Σημείωση! Η μέθοδος εμβολιασμού είναι επωφελής στο ότι επιταχύνει τη διαδικασία ανάπτυξης εσωτερικού σφενδάμνου.

Σπόροι

Για να μεγαλώσετε το abutilon από τους σπόρους, πρέπει να επεξεργαστείτε το υλικό φύτευσης. Αντί ενός διαλύματος υπερμαγγανικού καλίου, οι κηπουροί άρχισαν να χρησιμοποιούν πιο αποτελεσματικά μέσα για την απολύμανση των σπόρων (φυτοσπορίνη, τριχοδερμίνη).

Κάθε σπόρος πρέπει να εμποτιστεί σε νερό 15 ° C. Τα λάχανα πρέπει να εμφανίζονται εντός 21 ημερών.

Όταν καλλιεργείτε αβουτιλόνη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υβρίδιο Juliet. Το ύψος του φυτού μπορεί να φτάσει τα 1,5 μ. Ένα ανεπιτήδευτο λουλούδι θεωρείται ότι είναι ένα υβριδικό μείγμα abutilon "Bellevue". Η καλλιέργεια από σπόρους απαιτεί την υποχρεωτική προετοιμασία του υλικού από τον καλλιεργητή.

Εμβόλιο

Υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού διαφορετικών ποικιλιών φυτών σε έναν κορμό abutilon.

Κλάδεμα

Για να κόψετε την αβουτιλόνη, πρέπει να λάβετε υπόψη την εποχή του χρόνου. Οι βλαστοί κλαδεύονται καλύτερα την άνοιξη. Χωρίς κλάδεμα, η αβουτιλόνη όχι μόνο χάνει το σχήμα της, αλλά και ουσιαστικά παύει να ανθίζει. Επιπλέον, απαιτείται να σχηματιστεί μια όμορφη κορώνα ύψους έως 1,5 μ.

Μετά το κλάδεμα, τα χόρτα αποκαθίστανται εντελώς μέσα σε λίγες εβδομάδες. Οι βλαστοί πρέπει να τσιμπήσουν έως το 1/3 του αρχικού μήκους. Μετά τη διαδικασία, το φυτό πρέπει να μεταφερθεί σε ένα ζεστό δωμάτιο.

Πώς πραγματοποιείται το κλάδεμα abutilone

Σημείωση! Το ύψος του φυτού κατά το κλάδεμα πρέπει να είναι περίπου 30 εκ. Σταδιακά, μπορείτε να μεγαλώσετε έναν τυπικό θάμνο.

Κατάλληλο χώμα

Το βέλτιστο έδαφος για το abutilon πρέπει να έχει επαρκή χωρητικότητα υγρασίας και διαπερατότητα αέρα. Για να αποφευχθεί η χλώρωση, το pH πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 6-7.

Έτοιμο χώμα για ένα λουλούδι, το οποίο μπορεί να αγοραστεί στο κατάστημα

Για να μεγαλώσετε το abutilon, μπορείτε να προετοιμάσετε μόνοι σας το έδαφος. Η τύρφη και το χούμο υψηλής πρόσδεσης χρησιμοποιούνται ως βάση. Ορυκτά λιπάσματα προστίθενται στο τελικό μείγμα. Σε ποιο ποσοστό αναμειγνύεται:

  • 2 τεμάχια γης.
  • 1 μέρος του χούμου;
  • 1,5 μέρη χονδροειδούς άμμου.

Έλεγχος ασθενειών και παρασίτων

Τα έντομα είναι επικίνδυνα για το abutilon: whitefly, spider mite, mealybug, scale έντομο. Τα παράσιτα τρέφονται με χυμό και μπορούν να σκοτώσουν το φυτό.

Για να εντοπίσετε επιβλαβή έντομα, πρέπει να ελέγχετε τακτικά τα φύλλα και τους μίσχους για εξωτερική ζημιά. Για την εξάλειψη των κροτώνων και των λευκών μυγών, χρησιμοποιούνται μυκητοκτόνα που μπορούν να καταστρέψουν τα παράσιτα.

Η εμφάνιση ενός λουλουδιού που επηρεάζεται από μια λευκή μύγα

Όταν επηρεάζεται από ωίδιο, εμφανίζεται μια λευκή άνθιση στην πάνω πλευρά των φύλλων. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα παράσιτα χρησιμοποιώντας ένα θεμέλιο. Η μαζική μόλυνση από λευκές μύγες οδηγεί σε κιτρίνισμα και πτώση φύλλων Για να σώσετε το abutilon, το λουλούδι πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία με εναιώρημα πυρέθρου ή διάλυμα ντεκς.

Η βλάβη του mealybug εκδηλώνεται με τη μορφή μιας χαρακτηριστικής πλάκας, η οποία εμποδίζει την πρόσβαση του αέρα και του φωτός. Σε αυτήν την περίπτωση, τα φύλλα του λουλουδιού αρχίζουν να κυρτώνουν. Η ασθένεια έχει αρνητική επίδραση στο ριζικό σύστημα του λουλουδιού. Μπορείτε να απαλλαγείτε από το ιώδες φάρμακο αντιμετωπίζοντας το με ένα βαμβακερό στυλεό βουτηγμένο σε αλκοόλ.

Σπουδαίος! Οι πληγείσες περιοχές πρέπει να υποβληθούν σε επεξεργασία με karbofos.

Τι να κάνετε εάν τα φύλλα γίνουν κίτρινα

Γιατί τα φύλλα της αβουτιλόνης γίνονται κίτρινα; Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που οδηγούν σε αυτό:

  • Το Abutilone δεν έχει φως ή θρεπτικά συστατικά.
  • ακανόνιστο πότισμα
  • το φυτό επηρεάζεται από παράσιτα.

Κιτρίνισμα των φύλλων λόγω έλλειψης αζώτου

Με την έλλειψη ιχνοστοιχείων, τα φύλλα του abutilon αρχίζουν να πέφτουν. Ανθοπωλεία σημειώνουν επιβράδυνση της ανάπτυξης των φυτών. Τα σύνθετα λιπάσματα Ferrovit μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κορυφαία σάλτσα. Τα κίτρινα φύλλα μπορεί να φαίνονται αδρανή όταν το λουλούδι σταματήσει να αναπτύσσεται για φυσικούς λόγους.

Γιατί τα φύλλα abutilon μπούκλες

Τα φύλλα Abutilone γίνονται κίτρινα και πέφτουν λόγω ακατάλληλων περιβαλλοντικών συνθηκών. Το καλοκαίρι, η βέλτιστη θερμοκρασία πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 16 ° C και 25 ° C. Επιπλέον, το φυτό αντιδρά στην αφθονία του ηλιακού φωτός.

Τι πρέπει να κάνετε εάν πέσουν τα φύλλα Abutilone

Το μαρασμό υποδεικνύει ανεπαρκές πότισμα. Η έλλειψη ιχνοστοιχείων εκδηλώνεται με τη μορφή πτώσης του κατώτερου πρασίνου. Το Abutilon ρίχνει φύλλα εάν το ριζικό σύστημα αποσυντίθεται λόγω της υψηλής υγρασίας.

Ο λόγος για αυτό μπορεί να είναι ακατάλληλο πότισμα, πολύ υψηλή θερμοκρασία ή έλλειψη φωτός. Αξίζει επίσης να ελέγξετε το εργοστάσιο για σημάδια βλάβης από παράσιτα. Η απόρριψη φύλλων μπορεί να σχετίζεται με μειωμένες ώρες ημέρας. Αυτή η διαδικασία δείχνει την προετοιμασία της αβουτιλόνης για τη χειμερινή περίοδο.

Το Abutilon είναι ένα φυτό που αγαπάει το φως και αγαπούν πολλοί καλλιεργητές λουλουδιών. Δεν πρέπει να τοποθετείτε γλάστρα δίπλα σε συσκευές θέρμανσης. Η βέλτιστη θερμοκρασία αέρα το καλοκαίρι πρέπει να κυμαίνεται από 16-25 ° С. Και τότε θα ανθίσει όλο το καλοκαίρι και θα ευχαριστήσει το σπίτι με τα μπουμπούκια του.

επισκέπτης
0 σχόλια

Φυτά εσωτερικού χώρου

Κήπος