Bacopa λουλούδι ampelous - λευκό, μπλε, terry και διασκορπισμένες ποικιλίες

Αυτό το φυτό ανακαλύφθηκε στη Νότια Αφρική το 1993. Ονομάζεται επίσης suter. Ο θάμνος ανθίζει σχεδόν συνεχώς από την άνοιξη έως τον Οκτώβριο, η ανθοφορία πραγματοποιείται σε διάφορα βήματα, καθένα από τα οποία έχει τη δική του κορυφή αφθονίας και μια περίοδο φθίνουσας ανθοφορίας. Το φυτό καλλιεργείται ως αμπούλο ή κάλυμμα εδάφους. Αυτό το άρθρο εξηγεί πώς να επιλέξετε τη σωστή ποικιλία φυτών και πώς να τη φροντίσετε.

Bacopa ampelnaya - τύποι και ποικιλίες

Χωρίζεται σε υδρόβια και χερσαία είδη. Τα πρώτα είναι δημοφιλή σε ανθρώπους που ασχολούνται με ενυδρεία και σπάνια είδη ψαριών, ονομάζονται Bacopa Monnier, υπάρχει επίσης ένας ειδικός τύπος φυτού για ενυδρεία - Bacopa Karolinska ή Bacopa Monnieri (Bacopa Monnieri). Το Aquatic αισθάνεται υπέροχο σε ζεστά ενυδρεία, στα οποία η θερμοκρασία του νερού δεν πρέπει να είναι χαμηλότερη από 25 μοίρες, είναι επίσης απαραίτητο να παρέχεται καλός φωτισμός. Το αμπελώνα Bacopa μπορεί επίσης να ανθίσει στο νερό. Η αναπαραγωγή του bacopa είναι φυτική ή από σπόρους.

Πώς μοιάζει ένας θάμνος

Ο χερσαίος προαγωγός έχει ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό. Το αμπελώνα Bacopa με σωστή φροντίδα μπορεί να ανθίσει όλο το χρόνο. Σε αυτό, στη βάση κάθε πετάλου, εμφανίζονται μπουμπούκια για αρχή. Όταν μεγαλώνουν στο σωστό μέγεθος, όλα αρχίζουν να ανθίζουν ταυτόχρονα. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, το φυτό καλύπτεται με λευκά άνθη. Έπειτα έρχεται η ώρα του αργού μαρασμού, εμφανίζονται νέα πράσινα. Αυτή η περίοδος διαρκεί έως και 25 ημέρες, κατά τη διάρκεια της οποίας σχηματίζονται νέοι μπουμπούκια. Και το sutera αρχίζει πάλι να ανθίζει άφθονα.

Σημείωση! Κάθε νέα άνθιση θα είναι ισχυρότερη από την προηγούμενη.

Τι είναι το Bacopa;

Το εργοστάσιο, που ονομάζεται sutera, κυκλοφόρησε στη Ρωσία σχετικά πρόσφατα. Ανήκει στα υποείδη των φυτών, η πλειονότητα των οποίων είναι υδρόβια φυτά. Το Sutera μοιάζει με ένα μικρό θάμνο καλυμμένο με λουλούδια με μικρά πέταλα. Το φυτό λατρεύεται όχι μόνο από ανθρώπους που ασχολούνται με λουλούδια, αλλά και από διάφορους σχεδιαστές. Χρησιμοποιείται συνεχώς για να διακοσμήσει παρτέρια, λότζες και άλλα πράγματα.

Στη φύση, το φυτό bacopa αναπτύσσεται σε υποτροπικά και τροπικά κλίματα κοντά σε λίμνες, κανάλια και βάλτους. Τα στελέχη του σέρνονται γρήγορα στο έδαφος και αναπτύσσονται σε νέο έδαφος. Αρχικά, η αμπελώνα σουτάρα ήταν κατάφυτη με μόνο λευκά άνθη. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, οι επιστήμονες έχουν αναπτύξει διαφορετικές επιλογές: με ποικιλία λουλουδιών, μεγάλων μπουμπουκιών, ειδών terry. Ανθίζει καλά από τις αρχές του καλοκαιριού έως τα τέλη Οκτωβρίου. Αντέχει ήρεμα τις βροχές, τα λουλούδια δεν καταρρέουν και φαίνονται όμορφα.

Για να επιλέξετε τη σωστή ποικιλία, πρέπει να βασιστείτε στις συνθήκες υπό τις οποίες θα αναπτυχθεί το bacopa. Για παράδειγμα, ένα sutera με μεγάλους ή διπλούς οφθαλμούς είναι πιο ιδιότροπο από τους κλασικούς τύπους. Επομένως, για τη δημιουργία κάθετων συνθέσεων, συνιστάται η χρήση ανεπιτήδευτων ποικιλιών, καθώς ένα τέτοιο sutera έχει μακρά βλαστάρια, θα φαίνονται καλά με τα συνηθισμένα λουλούδια. Το ντύσιμο πρέπει να προστίθεται μόνο την άνοιξη ή το καλοκαίρι, μερικές φορές το φθινόπωρο.

Ανθίζοντας θάμνος

Αλλά, όταν αρχίζει να γίνεται πιο κρύο και έρχονται οι πρώτοι παγετοί, όλα τα κορυφαία ντύσιμο τελειώνουν. Το πρόσθετο εφαρμόζεται, εναλλασσόμενη οργανική ύλη (περιττώματα πουλιών) και πλήρες ορυκτό λίπασμα. Το συμπλήρωμα Bacopa αγοράζεται στον πάγκο.

Για να καταστεί πλούσιο το φυτό, είναι επιθυμητό να τσιμπάτε συνεχώς τις κορυφές των στελεχών.Μετά το κλάδεμα, παραμένουν τα κορυφαία μοσχεύματα, από τα οποία, εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορούν να αναπτυχθούν νέοι θάμνοι. Απαιτείται τσίμπημα ακόμη και όταν το κάτω μέρος των στελεχών γίνει ξυλώδες και πολύ λίγα άνθη μεγαλώνουν στο θάμνο. Επομένως, οι βλαστοί συντομεύονται κατά 1/4 του μήκους. Αυτό το κλάδεμα είναι επιθυμητό τον Σεπτέμβριο.

Προσοχή! Είναι απαραίτητο να θυμόμαστε για την επεξεργασία των φυτών. Εάν καλλιεργούνται σε συνθήκες ακατάλληλες για ζωή, ή εάν δεν την δώσετε την απαραίτητη φροντίδα, τότε μπορεί να εμφανιστεί μύκητας στο φυτό και θα σαπίσει. Εάν παρατηρήσετε εγκαίρως έναν μύκητα σε έναν θάμνο, τότε το στέμμα του πρέπει να αραιωθεί και στη συνέχεια να επικονιαστεί με διάλυμα μυκητοκτόνου. Απαιτούνται αρκετές θεραπείες εντός δύο εβδομάδων.

Πώς μοιάζει ένα ετήσιο bacopa;

Τα ετήσια φυτά ανθίζουν από τις αρχές της άνοιξης έως τα τέλη του φθινοπώρου. Έχουν πολύ μικρά και όμορφα λουλούδια, κυρίως λευκά ή μπλε. Απαιτούν πολύ ήλιο και φως, συνιστάται να καθίσετε σε κουτιά.

Λουλούδια Bacopa

Τα πέταλα και τα λουλούδια Bacopa είναι μικρά, μπλε, λευκά, ροζ. Το φυτό θα είναι ερπυστικό είδος, επομένως, όταν τα φυτά του βρίσκονται σε ανοιχτό έδαφος, σε κάθε κόμβο του βλαστού, σχηματίζει ρίζες όταν αγγίζει το έδαφος.

Το Sutera ταιριάζει καλά με λομπλία ή πετούνια. Το φυτό καλλιεργείται από ανθρώπους που αγαπούν όμορφες συνθέσεις σε κρεμαστά γλάστρες για να δημιουργήσουν μια πρωτότυπη οθόνη.

Σημείωση! Μπορεί να τοποθετηθεί στο φόντο άλλων χρωμάτων για να τονίσει τη φωτεινότητά τους. Όμως, σαν ένα μόνο θάμνο, το sutera θα κατακτήσει όλους με την ομορφιά του.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτό το φυτό για να κρύψουν άδειες περιοχές στον κήπο, αποκτήθηκε ένα πυκνό λεπτό χαλί. Το sutera εξαπλώνεται γρήγορα και με τη βοήθειά του μπορείτε εύκολα να επιτύχετε μια διακοσμητική εμφάνιση. Εάν προσθέσετε διαφορετικά ιχνοστοιχεία στην κορυφαία σάλτσα, τότε ο θάμνος θα είναι πολύ φωτεινός.

Δημοφιλείς ποικιλίες bacopa

Παρακάτω παρουσιάζεται μια περιγραφή των κυριότερων φυτικών ειδών.

Μπλε μπακόπα

Αυτή η ποικιλία φυτών χρησιμοποιείται ως αμπούλο φυτό. Οι μακρυές βλαστοί που σέρνονται καλύπτονται πλήρως με μπλε ή ελαφρά λουλούδια λιλά. Η ανθοφορία διαρκεί πολύ.

Bacopa Blutopia

Πρόκειται για ένα ετήσιο φυτό με βλαστούς έως και μισό μέτρο. Από τις αρχές του καλοκαιριού έως τα τέλη Οκτωβρίου, οι θάμνοι καλύπτονται με πολύ μικρά, όμορφα μπλε λουλούδια. Χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση συνόρων και κήπων. Αναπτύσσεται καλά σε κρεμαστά γλάστρες. Λατρεύει πολύ φωτισμό. Εάν υπάρχει λίγο φως του ήλιου, σταματά να ανθίζει.

Διπλή ποικιλία λεβάντας

Bacopa Scopia Double Lavender

Ολόκληρος ο θάμνος είναι καλυμμένος με λιλά άνθη διπλού φωτός. Η ημικυκλική, υφέρπουσα συνήθεια αυτού του είδους είναι κατάλληλη για κρεμαστά γλάστρες, φαίνεται καλή τόσο στη μοναχική φύτευση όσο και στη σύνθεση με άλλα αμπελώνα φυτά. Το Sutera φυτεύεται συχνά από τους λάτρεις των σπάνιων πράσινων συνθέσεων για να δημιουργήσουν μια οθόνη. Ο κήπος μπορεί να φυτευτεί ως φόντο για να τονίσει γειτονικά λουλούδια. Ανθίζει πριν από το χειμώνα.

Bacopa Vasilisa

Τα αναπτυσσόμενα κλαδιά έχουν μήκος μεγαλύτερο από 0,7 μ. Μπορεί να αναπτυχθεί στη σκιά ή σε έντονο φως. Λουλούδια από έντονο ανοιχτό μωβ απόχρωση. Κάθονται σε παρτέρια, λότζες και κήπους. Φαίνεται πολύ καλή σε συνθέσεις με μικρά τριαντάφυλλα, πετούνια, κρίνα και άλλα λουλούδια. Το είδος φυτού Pink Domino μοιάζει πολύ με αυτήν την ποικιλία.

Terry Bacopa

Το Terry sutera αρέσει στους κηπουρούς λόγω του ογκώδους φυλλώματος του. Όλο το φυτό είναι καλυμμένο με μικρά λουλούδια σε διάμετρο έως 2 cm, ανοιχτό ροζ χρώμα με ένα μικρό κίτρινο σημείο στη μέση.

Bacopa λευκό

Τα στελέχη έχουν μήκος περίπου 50 cm, τα λουλούδια είναι μικρά, ελαφριά. Η ποικιλία είναι αρκετά διακοσμητική λόγω του χρώματος των φύλλων, έχουν χρυσή απόχρωση.

Bacopa Snowtopia

Αυτό το φυτό είναι πολύ εύκολο στη φροντίδα, αλλά φαίνεται πολύ ελκυστικό, με μικρά άσπρα λουλούδια πέντε πετάλων. Τα στελέχη μήκους έως 0,7 m καλύπτονται με μικρά στρογγυλά πέταλα. Στην κορυφή της άνθισης, το sutera έχει μεγάλη ομοιότητα με μια πλούσια μπάλα. Χρησιμοποιείται κυρίως για μία καλλιέργεια σε αγγεία και γλάστρες, καθώς και για τη δημιουργία διαφορετικών συνθέσεων με άλλα λουλούδια.

Σημείωση! Αναπτύσσεται καλά σε μερική σκιά παρά σε έντονο φως.

Bacopa Double Snowball

Αυτή η ποικιλία έχει διπλά και ημι-διπλά μικρά λουλούδια πολύ λευκού χρώματος. Τα πέταλα μεγαλώνουν σε δύο σειρές. Η διάμετρος του θάμνου είναι περίπου 35 cm.

Το Sutera σχηματίζει έναν πυκνό θάμνο με μακριά, πυκνά κλαδιά. Φαίνεται καλό σε κρεμαστά γλάστρες, κουτιά με μπαλκόνι.

Μπακόπα Σουτέρα

Ονομάζεται επίσης Australian Bacopa. Αυτός ο θάμνος είναι ποώδες, εύκολο στη φροντίδα, γρήγορα μπούκλες και απλώνεται. Τα κλαδιά του λουλουδιού μπορούν να ξεπερνούν τα 60 cm σε μήκος. Τα πέταλα έχουν μικρό μέγεθος, αναπτύσσονται σε ζεύγη στα κλαδιά. Το χρώμα είναι πράσινο βάλτο.

Μπάκοπα Γκιούλιβερ

Αυτό το φυτό κυρτά πολύ καλά, το ύψος του είναι έως 30 cm, το μήκος των βλεφαρίδων φτάνει τα 50 cm. Τα άνθη είναι μεγάλα, διαμέτρου 2,5 cm, συνηθισμένα, λευκά, πυκνά σκορπισμένα στα κλαδιά. Ανθίζουν αφράτα σε κύματα από τις αρχές της άνοιξης έως τα μέσα Οκτωβρίου. Τα φύλλα είναι μικρά, πρασινωπή ελιά. Το φυτό αρέσει άφθονο και συχνό πότισμα, ειδικά αν το καλοκαίρι είναι πολύ ζεστό και χωρίς βροχή.

Ποικιλία χιονοστιβάδας

Μετά από κάθε πότισμα, το έδαφος πρέπει να χαλαρώσει λίγο, αλλά αυτό πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά, καθώς το φυτό διαθέτει επιφανειακό ριζικό σύστημα.

Σημείωση! Κύρια εφαρμογή για κήπους, κράσπεδα, φύτευση σε αγγεία, καλάθια, κρεμαστά δοχεία, γλάστρες.

Χιονοστιβάδα Bacopa Snow

Αυτή η φυτική ποικιλία είναι πολύ μεγάλη και εύκολη στη φροντίδα με βλαστούς μήκους άνω του ενός μέτρου. Τα φύλλα είναι μικρά. Οι μεγάλοι λευκοί μπουμπούκια είναι κοντά. Ο θάμνος φαίνεται πολύ όμορφος σε μια κρεμαστή γλάστρα, επειδή τα κλαδιά του καλύπτονται πυκνά με λουλούδια, γεγονός που τους κάνει να μοιάζουν με χιονοστιβάδες. Το φυτό ανθίζει για 3-4 μήνες στη σειρά.

Μπακόπα Ραφαήλ

Σε έναν κοφτερό, βυθισμένοι βλαστοί μήκους άνω των 45 cm καλύπτονται πυκνά με μικρά μωβ λουλούδια, εναλλάσσονται με φωτεινά πράσινα φύλλα τοποθετημένα σε ζεύγη. Εξαιρετικές ιδιότητες του θάμνου - μακρά ανθοφορία (από τα τέλη της άνοιξης έως τα τέλη του καλοκαιριού), η ικανότητα αυτοκαθαρισμού από μαραμένα λουλούδια και αντοχή στη δυνατή βροχή.

Διάδοση bacopa

Αυτό το εργοστάσιο είναι το πιο διαδεδομένο στη ρωσική αγορά. Έχει μεγάλη αξία για τον όμορφο καταρράκτη των βλαστών που ανθίζουν συνεχώς, ολόκληρος ο θάμνος είναι πασπαλισμένος με λουλούδια. Αυτό είναι το καλύτερο φυτό για κρεμαστά γλάστρες και φαίνεται καλό όταν συνδυάζεται με άλλα φυτά. Πολύ εύκολο στη συντήρηση, αρκετά ελκυστικό για τη διακόσμηση σπιτιών το καλοκαίρι. Αυτή η ποικιλία χαρακτηρίζεται από υψηλή αντοχή σε κακές καιρικές συνθήκες και διάφορα παράσιτα.

Το Bacopa είναι ένα ευέλικτο φυτό. Φαίνεται καλό και μόνο και με άλλα χρώματα. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ποικιλίες που είναι λιγότερο επιλεκτικοί για τη φροντίδα. Όταν αγοράζετε σπόρους, διαβάστε πάντα τις αναπτυσσόμενες οδηγίες. Υπάρχουν ορισμένοι τύποι φυτών για ενυδρεία και κήπους, όπως το Bacopa Colorata ή η ποικιλία της Μαδαγασκάρης που αναπτύσσεται καλά σε ζεστό νερό.

επισκέπτης
0 σχόλια

Φυτά εσωτερικού χώρου

Κήπος