Ampel begonia - φύτευση και φροντίδα στο ύπαιθρο

Το όνομα "begonia" δόθηκε στον πολιτισμό προς τιμήν του Begon (κυβερνήτης των γαλλικών αποικιών), του διοργανωτή της αποστολής στα νησιά που βρίσκονται στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες. Τα πιο ενδιαφέροντα είδη περιλαμβάνουν το ampelous begonia. Οι ελκυστικοί θάμνοι μεγαλώνουν ασύμμετρο φύλλωμα, πολυτελή λουλούδια διαφόρων χρωμάτων και σχημάτων. Είναι εύκολο να φροντίζετε τον πολιτισμό, ακόμη και ένας αρχάριος μπορεί να τον καλλιεργήσει.

Αμπελός μπιγκόνιες: φύτευση και φροντίδα στον ανοιχτό χώρο

Συνήθως το ampel ivy begonia καλλιεργείται σε κρεμαστά γλάστρες, γλάστρες. Είναι διακοσμημένη με βεράντες, κιόσκια, βεράντες, καμάρες στον κήπο. Τα υπαίθρια φυτά απαιτούν επίπονη φροντίδα. Ο θάμνος ampel έχει ριζικό σύστημα με τη μορφή κονδύλων, βλαστών μήκους 20-60 cm, μεγάλου φυλλώματος 10-15 cm. Ανθίζει με πολλά άνισα άνθη, τα οποία είναι απλά, ημι-διπλά, διπλά.

Πως μοιάζει

Προσγείωση

Το κονδύλου του αμπελώδους μπιγκόνια φυτεύεται με μοσχεύματα στελεχών για να διατηρήσει τα αρχικά χαρακτηριστικά της καλλιέργειας. Καλλιεργείται επίσης από σπόρους τοποθετώντας το κάθε ένα στο έδαφος.

Η φύτευση και η φροντίδα του αμπελώδους μπεγόνιας των κονδύλων πραγματοποιείται σε 2 στάδια: πρώτον, οι κόνδυλοι φυτεύονται στο διαμέρισμα, μετά τον οποίο τα φυτά που φυτεύονται μεταφέρονται στον χώρο.

Σημείωση! Για αμπελώνα φυτά, απαιτείται γη με ελαφρώς όξινες ιδιότητες. Αξίζει να αναμιγνύετε καλά 1 μέρος άμμου, 1 μέρος γης και 3 μέρη φύλλων.

Η προετοιμασία του εδάφους είναι απαραίτητη, ώστε η καλλιέργεια να μην μούχλα, έτσι το υπόστρωμα πρέπει να πυρωθεί στον φούρνο για μισή ώρα.

Φύτευση κονδύλων

Όταν αγοράζονται κόνδυλοι, πρέπει να τους εξετάσετε προσεκτικά, δεν πρέπει να υποστούν ζημιά. Το πάνω μέρος των στελεχών πρέπει να είναι σφιχτό. Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρία φυματίσματα σε κάθε κόνδυλο, αυτό υποδηλώνει την παρουσία τριών μπουμπουκιών.

Φύτευση κονδύλων

Όταν έρχεται η άνοιξη, η καλλιέργεια φυτών ξεκινά με φύτευση κονδύλων. Αρχίζουν να βλασταίνουν τοποθετώντας την κυρτή πλευρά προς τα κάτω σε ένα υγρό πανί. Ο χώρος όπου βρίσκονται οι κόνδυλοι πρέπει να είναι ζεστός και καλά φωτισμένος.

Σπουδαίος! Περιοδικά πρέπει να ψεκάζετε τους κόνδυλους με ζεστό νερό.

Όταν αναπτύσσονται μικρές υπόλευκες ρίζες, μπορείτε να τις μεταμοσχεύσετε στο έδαφος.

Το σπασμένο τούβλο και το χαλίκι χύνονται σε χαμηλά αλλά πλατιά δοχεία στο κάτω μέρος. Αφού γεμίσετε το χώμα. Προεπεξεργάζεται με μυκητοκτόνα. Οι κόνδυλοι τοποθετούνται στην κυρτή πλευρά σε ένα υγρό υπόστρωμα και καλύπτονται με γη. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η κορυφή του δενδρυλλίου πρέπει να είναι μερικά εκατοστά κάτω από την κορυφή του δοχείου. Όταν εμφανίζονται βλαστοί στους κόνδυλους, το άνω μέρος τους καλύπτεται με γη.

Συλλογή

Μετά από 2 μήνες, μπορείτε να μεταμοσχεύσετε τα φυτά σε γλάστρες με ύψος 12 εκ. Πρώτον, πρέπει να ρίξετε σπασμένο τούβλο, διογκωμένο πηλό στο κάτω μέρος και, στη συνέχεια, προσθέστε χώμα έτσι ώστε το 1 cm να παραμείνει στην άκρη του δοχείου. τοποθετούνται στο περβάζι. 2 εβδομάδες μετά τη συγκομιδή, τα φυτά τρέφονται με σύνθετα λιπάσματα και στη συνέχεια μία φορά κάθε 2 εβδομάδες. Μετά από 20 ημέρες, τα φυτά μπορούν να μετακινηθούν στον κήπο.

Φροντίδα

Μπιγκόνια όπως υγρός αέρας, σκίαση, έλλειψη κρύων ανέμων, θρεπτικό έδαφος. Όταν το φυτό είναι ζεστό, οι άκρες του φυλλώματος στεγνώνουν. Μπορείτε να ψεκάσετε τον αέρα κοντά στα φυτά το βράδυ, αλλά μην ψεκάσετε το φύλλωμα και τους μίσχους, καθώς τα σταγονίδια νερού μπορούν να οδηγήσουν σε λεκέδες και αποσύνθεση.

Σπουδαίος! Το Begonia τρέφεται μία φορά κάθε 10 ημέρες. Η σοδειά ποτίζεται τακτικά, αλλά όχι πολύ άφθονα, καθώς τα φυτά προτιμούν τον υγρό αέρα και όχι το νερό.Είναι καλύτερα να ποτίζετε το βράδυ, όταν ο ήλιος έχει ήδη βυθιστεί, με παγωμένο νερό.

Προετοιμασία για το χειμώνα

Μέχρι το φθινόπωρο, οι μπιγκόνιες πέφτουν από το φύλλωμα, οι βλαστοί στεγνώνουν. Είναι καλύτερα να το μεταφέρετε στο σπίτι για το χειμώνα. Αλλά το χειμώνα, η θερμοκρασία δωματίου πρέπει να είναι 15 ° C. Γλάστρες, γλάστρες μπορούν να τοποθετηθούν σε σκοτεινό μέρος και να μην ποτίζονται. Στη συνέχεια, βγάζουν τους κονδύλους από τις γλάστρες, απομακρύνουν το χώμα από αυτά, τα τοποθετούν για αποθήκευση σε κουτί από χαρτόνι γεμάτο με ξηρή τύρφη. Φυλάσσετε σε σκοτεινό, δροσερό και ξηρό μέρος. Οι κόνδυλοι πρέπει να ελέγχονται κατά καιρούς. Εάν η τύρφη είναι πολύ ξηρή, στη συνέχεια βρέξτε την. Εάν εμφανιστεί μυρωδιά μούχλας, αερίστε το κουτί από χαρτόνι. Όταν εμφανίζονται λάχανα στους κόνδυλους, μεταμοσχεύονται σε γλάστρες με χώμα.

Tuberous ampelous begonia: δημοφιλείς ποικιλίες

Το Ampel begonia είναι δύο τύπων. Τα φυτά που έχουν κονδύλους μπορούν να καλλιεργηθούν τόσο σε εξωτερικούς χώρους όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Αλλά το φυλλώδες μπεγκόνια που ανθίζει πάντα φυτεύεται μόνο στο σπίτι.

Αλκορ ποικιλία

Αμπελό ροζ μπιγκόνιες:

 • Αλκόρ. Τα φυτά έχουν σαρκώδεις βλαστούς και έντονο σμαραγδένιο φύλλωμα. Ανθίζει από Μάιο έως Οκτώβριο. Σε αυτό το μπιγκόνια, τα λουλούδια μοιάζουν με καμέλια σε σχήμα, το χρώμα στο κέντρο του οφθαλμού είναι ξεθωριασμένο ροζ και κατά μήκος των άκρων - σολομός.
 • Το ροζ φτάνει σε ύψος 30 εκ. Το λουλούδι έχει λεπτούς μίσχους και ανοιχτό πράσινο φύλλα. Τα μπουμπούκια είναι μικρά, βαθύ ροζ. Κρέμονται με τον ίδιο τρόπο όπως οι βλαστοί.
 • Venus F1. Έχει μακρά στελέχη, ανθίζει πριν από την έναρξη του παγετού. Τα λουλούδια Terry έχουν λευκό-ροζ διάμετρο έως 6 cm.

Αμπελό λευκές μπιγκόνιες:

 • Λευκό φωτισμού. Ανθίζουν πολλά λευκά χιονισμένα διπλά λουλούδια. Ρίζες με τη μορφή κονδύλων, μακρών και λεπτών στελεχών, ασύμμετρου φυλλώματος.
 • Lapland F1. Τα λουλούδια είναι διπλά και ημι-διπλά, λευκά χιονιού, με διάμετρο 6-8 εκ. Είναι παρόμοιο σε σχήμα με καμέλιες. Οι ρίζες έχουν τη μορφή κονδύλων. Κάθε φυτό έχει 5-8 κρεμαστά στελέχη μήκους 30-45 cm.

Λευκό φωτισμού ποικιλίας

Προς ενημέρωσή σας! Μια πολύ ενδιαφέρουσα ποικιλία Mix. Αυτό είναι ένα υβρίδιο με μεσαίου μεγέθους θάμνους. Terry λουλούδια, μπορεί να είναι διαφόρων τόνων. Ανθίζει για πολύ καιρό, αυτό το begonia είναι εύκολο και απλό στη φροντίδα.

Κίτρινες αμπελώδεις μπιγκόνιες:

 • Μπεγκόνια Χρυσό Μπαλκόνι Τα στελέχη έχουν ύψος έως 25 εκ. Τα λουλούδια είναι πορτοκαλί και κίτρινο, διπλά, έχουν διάμετρο 13-15 εκ. Τα λουλούδια εκπέμπουν μια ευχάριστη μυρωδιά. Ανθίζει από Μάιο έως Οκτώβριο. Για αποβίβαση, θα πρέπει να επιλέξετε ένα καλά φωτισμένο ή ελαφρώς σκιασμένο μέρος. Συνιστάται να φυτέψετε σε χαλαρό και θρεπτικό έδαφος που έχει ουδέτερη αντίδραση.
 • Belleconia Ivory (κρέμα). Τα λουλούδια έχουν μυτερά πέταλα που μοιάζουν με ντάλιες. Η καλλιέργεια έχει πτώση μίσχους 30-40 cm.
 • Μαργαρίτα F1. Τα λουλούδια μοιάζουν με κίτρινα τριαντάφυλλα.

Ποικιλία Golden Balconi

Αμπελές κόκκινες μπιγκόνιες:

 • Κάρμεν. Έχει μίσχους μήκους έως 40 εκατοστών και όμορφα σκούρα κόκκινα λουλούδια. Τα φυτά φυτεύονται σε παρτέρια, στολίζουν βεράντες, βεράντες και κιόσκια.
 • Belleconia Elserta (κόκκινο). Αυτό είναι αμπελώνα terry, όχι κονδύλου μπιγκόνια. Έχει εξαιρετική ανοσία στις ασθένειες και είναι πολύ ανθεκτικό στις προσβολές των παρασίτων. Υπάρχουν πολλά λουλούδια στα στελέχη, βρίσκονται σε μακρά, κρεμαστά βλαστάρια.
 • Ηλιοβασίλεμα Σάντα Κρουζ. Έχει μίσχους μήκους 40 εκ. Τα λουλούδια είναι πορτοκαλί-κόκκινο, παρόμοια με τα φούξια.

Ποικιλία Santa Cruz Sunset

Μπεγκόνια, βολιβιανά αμφίβια

Το αμπελώνα μπεγκόνια της Βολιβίας ανακαλύφθηκε στη Βολιβία το 1864 από τον R. Pierce. Έφερε το εργοστάσιο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η βολιβιανή μπιγκόνια έχει κονδύλους. Προήλθε από ένα είδος που αναπτύσσεται σε βράχους, πολύ ευαίσθητο στο νερό και το κρύο. Οι ώρες της ημέρας είναι 14 ώρες. Αυξάνεται σε θερμοκρασίες πάνω από 13 ° C. Χρειάζεται λίπανση με λιπάσματα αζώτου.

Σημείωση! Αυτό το είδος δεν καλλιεργείται όπως και άλλα είδη. Εάν τα βάλετε σε ανοιχτό χώρο πολύ νωρίς, όταν οι μέρες είναι ακόμα μικρές και η θερμοκρασία του αέρα είναι χαμηλή, τότε η κουλτούρα θα αρρωστήσει. Όσο αργότερα το μεταφέρετε στον ιστότοπο, τόσο καλύτερα θα μεγαλώσει και όσο πιο γρήγορα θα εμφανιστούν τα μπουμπούκια.

Τσάνσον

Ο θάμνος μεγαλώνει 5-8 μίσχους μήκους έως 40 cm. Η καλλιέργεια έχει ημι-διπλά και διπλά λουλούδια που μοιάζουν με καμέλιες, με διάμετρο περίπου 6-8 cm.Τα στελέχη που κρέμονται από καλάθια, γλάστρες, γλάστρες φαίνονται υπέροχα. Το Begonia φαίνεται υπέροχο τόσο ανθίζοντας το καλοκαίρι όσο και μόνο το χειμώνα λόγω του άφθονου πρασίνου του.

Σκάρλετ

Το ύψος των φυτών της ποικιλίας Scarlett είναι έως 20-30 εκ. Το φύλλωμα είναι λογχοειδή, οι άκρες είναι οδοντωτές. Τα φύλλα μπορεί να είναι είτε γυμνά είτε πολύ εφηβικά. Τα λουλούδια είναι μεγάλα, διπλά, μπορεί να έχουν διάφορα χρώματα: λευκό, κίτρινο, σκούρο κόκκινο. Αναπτύσσει 2 άνθη σε μασχαλιαίες ταξιανθίες.

Το Ampel begonia δεν είναι χειρότερο από άλλα είδη για καλλιέργεια σπιτιού και εξωτερικού χώρου, και από ορισμένες απόψεις ακόμη καλύτερο από την ίδια πετούνια. Στην αποχώρηση, πρέπει να ακολουθούνται απλοί κανόνες και στη συνέχεια θα ευχαριστεί με την άφθονη ανθοφορία.

επισκέπτης
0 σχόλια

Φυτά εσωτερικού χώρου

Κήπος