Ampel ανεπιτήδευτα πολυετή λουλούδια για τον κήπο

Τα λουλούδια που διακοσμούν σπίτια και καλοκαιρινές εξοχικές κατοικίες σε όμορφα κρεμαστά δοχεία ονομάζονται αμπελώνα. Το όνομα του φυτού προέρχεται από τη λέξη "ampel". Έτσι ονομάζεται ένα κρεμαστό δοχείο σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα διακοπών, καλοκαίρι και ζεστασιά στο μπαλκόνι, διακοσμώντας ένα κιόσκι στον κήπο, μια βεράντα και ακόμη και ένα σπίτι, χρησιμοποιώντας αυτά τα φυτά ως φυτά εσωτερικού χώρου το χειμώνα. Μια όμορφη γλάστρα που συνδέεται με ένα φυτό με ρέοντα λουλούδια μπορεί να είναι το επίκεντρο μιας καλοκαιρινής γιορτής.

Προβολές

Τα φυτά Ampel για τον κήπο, τα οποία μπορούν να φυτευτούν σε κρεμαστά γλάστρες, εκπλήσσουν με την ποικιλομορφία τους. Τα πιο συνηθισμένα είναι:

 • Η πετούνια είναι η βασίλισσα των λουλουδιών ampel. Εκτός από τη ζεστασιά και τον ήλιο, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Αν και είναι ενός έτους, είναι πολύ αγαπητή από τους κηπουρούς.
 • Το ampel fuchsia είναι πολύ αποτελεσματικό, τα άνθη του είναι μικρά αλλά φωτεινά.
 • Το surfinia ονομάζεται συχνά πετούνια, τα άνθη του είναι παρόμοια, αλλά μικρότερα. Οι βολές μπορούν να φτάσουν έως και 1 m.
 • Το begonia είναι ένα ανθεκτικό στη σκιά λουλούδι, δεν ανέχεται τον ήλιο και τη ζέστη. Φαίνεται πολύ ωραίο σε γλάστρες, τα χόρτα βρίσκονται στην κορυφή του δοχείου και οι ταξιανθίες πέφτουν.

Βαρέλι πετούνιας

 • Τα γεράνια ampel φυτεύονται σε αρκετούς θάμνους διαφορετικών χρωμάτων σε μία γλάστρα. Πολύχρωμα καπέλα με μακρυά βλαστάρια απολαμβάνουν το μάτι όλο το καλοκαίρι.
 • το nasturtium είναι φωτεινό και πολύχρωμο. Η ύφανση είναι κατάλληλη για κρεμαστά γλάστρες, οι όρθιοι θάμνοι μπορούν να είναι διακόσμηση για γλάστρα.
 • Το dichondra ονομάζεται ασημένιος καταρράκτης λόγω της πανέμορφης άκρης των πράσινων φύλλων του. Το φυτό ουσιαστικά δεν ανθίζει, η αξιοπρέπεια του βρίσκεται σε ένα πανέμορφο πράσινο, κρέμεται από ενάμισι μέτρο.
 • Το lobelia είναι ένας φωτεινός θάμνος με πυκνά διάστικτα με μικρά φύλλα και λουλούδια. Συχνά φυτεύεται μόνο για τη σεζόν, αν και είναι πολυετές.

Ταξινόμηση

Τα φυτά χωρίζονται σε διάφορους τύπους και έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά:

 • Ανάλογα με τις προτιμήσεις για το φως, υπάρχουν λάτρεις του φωτός και σκιά.
 • οι ανθισμένοι αγαπούν τον ήλιο, τη ζεστασιά και το κανονικό πότισμα. Τα περισσότερα από αυτά είναι ετήσια. Τα λουλούδια που μεγαλώνουν όλο το χρόνο απαιτούν επιπλέον φωτισμό.
 • τα φυλλοβόλα δέντρα μπορούν να κάνουν καλά στη σκιά. Μπορεί να χρειάζονται χώμα καλής ποιότητας για να διατηρούν φωτεινά φύλλα, ζουμερές ραβδώσεις ή κηλίδες.
 • Τα παχύφυτα απαιτούν συνθήκες κοντά στην έρημο: το έδαφος πρέπει να είναι διαπερατό από τον αέρα, να απορροφά υγρασία, ο αέρας πρέπει να είναι ξηρός και άφθονος φωτισμός.

Φυτικά οφέλη

Η κινητικότητα των φυτών είναι ένα από τα κύρια πλεονεκτήματά της. Ακόμα και κατά τη διάρκεια μιας σεζόν, η θέση του δοχείου μπορεί να αλλάξει: στον κήπο, να καλύψετε κάποιες ημιτελείς περιοχές, να κρύψετε τις περιοχές κατασκευής και επισκευής κατά τη διάρκεια του εορτασμού. Τα φυτά δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, δεν χρειάζεται να ξεριζωθούν, για να αντιμετωπίσουν ζιζάνια και παράσιτα ανοιχτού εδάφους.

Προς ενημέρωσή σας! Εάν το οικόπεδο στον κήπο είναι μικρό, αλλά θέλετε ένα χρωματιστό παρτέρι, τα ανεπιτήδευτα αμπελώνα λουλούδια για τον κήπο είναι μια εξαιρετική λύση.

Επιλογή σχεδιασμού παρτέρου

Ανθίζει για περισσότερο από ένα χρόνο

Τα πολυετή φυτά Ampel απλοποιούν πολύ τη ζωή του κηπουρού, καθώς δεν χρειάζεται να σπέρνονται κάθε χρόνο. Αρκεί να τους παρέχονται ορισμένες χειμερινές συνθήκες. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • ευχάριστο χειμώνα scovola σε ένα υγρό δωμάτιο σε θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη από 10 ° C.
 • τα διχόντρα αδρανοποιούνται με επιπλέον φωτισμό και αραιό πότισμα.
 • Το Bacopa δεν θα ανθίσει το χειμώνα, αλλά αν το ποτίσετε μέτρια, θα ξεχειλίζει άνετα.
 • Το Campanula equifolia είναι ένα αμπελώνα πολυετές που ανθίζει όλο το καλοκαίρι.Μεταφέρει χειμώνα μαζί με φυτά εσωτερικού χώρου. Ευρέως αναφέρεται ως "νύφη και γαμπρός".
 • Η πολυετής λοβία θα ξεχειλίζει αν είναι καλυμμένη και δεν επιτρέπεται να υπερψυχθεί.
 • Το γεράνι μπορεί επίσης χειμώνα σε ένα διαμέρισμα, με μέτριο πότισμα και φως ανθίζει το χειμώνα.

Τι να φυτέψετε και πώς να επιλέξετε αμπελώνα φυτά για μια καλοκαιρινή κατοικία

Πριν φυτέψετε αμπελώνα λουλούδια κήπου, πρέπει να λάβετε υπόψη τις προτιμήσεις τους για το φως, το έδαφος, το πότισμα. Αν θέλετε να συνδυάσετε διαφορετικά είδη, θα πρέπει να φυτέψετε ο ένας τον άλλον εκείνα τα λουλούδια για τα οποία η φροντίδα θα είναι η ίδια, γι 'αυτό θα πρέπει να μελετήσετε τις περιγραφές τους.

Σημείωση! Τα φυτά που δεν θα είναι καθόλου ιδιόμορφα στη σκιά και τον ήλιο είναι πετούνια, γεράνι, νεροκάρδαμο, bidense. Αυτά τα λουλούδια είναι ανθεκτικά στο άμεσο ηλιακό φως, αλλά μπορούν επίσης να αναπτυχθούν στη σκιά.

Η ανάρτηση των λουλουδιών στον κήπο θα είναι ευκολότερη, καθώς μπορεί να γίνει ανεκτή εάν το φυτό αρχίσει να δείχνει τη δυσαρέσκειά του για την περίσσεια ή την έλλειψη ηλιακού φωτός.

Τοίχος κρεμαστών δοχείων

Συνθέσεις από αμπελώνα φυτά

Σε ανοιχτό έδαφος, χρησιμοποιώντας αμπελώνα φυτά του δρόμου, μπορείτε να δημιουργήσετε μια εικόνα. Από τα ερπυστικά φυτά που καλύπτουν το έδαφος, τα ακόλουθα είναι κατάλληλα:

 • Το loosestrife είναι ένα πολυετές φυτό που αναπτύσσεται γρήγορα με την έναρξη της ζεστασιάς, καλύπτοντας το παρτέρι. Τα φύλλα είναι στρογγυλά, τα λουλούδια είναι κίτρινα μικρά, μπορεί να περιστραφεί και να διακοσμήσει τον τοίχο με το πράσινο του.
 • Το μικρό βίγκα είναι επίσης πολυετές, το οποίο την άνοιξη θα διακοσμεί τους ζουμερούς πράσινους βλαστούς του με μοβ άνθη.
 • Το dichondra θα καλύψει το χαλί με μακριά βλαστάρια και θα διακοσμήσει το παρτέρι.

Σημείωση! Για να διακοσμήσετε τον κήπο, τα παλιά πράγματα είναι κατάλληλα ως γλάστρες και γλάστρες, που μπορούν να δώσουν μια δεύτερη ζωή. Αυτά μπορεί να είναι παλιά καροτσάκια, βαρέλια, καλάθια, παπούτσια.

Για τις καλοκαιρινές εξοχικές κατοικίες, τα αμπελώνα φυτά μπορούν να διακοσμήσουν όχι μόνο τον χώρο, αλλά και να πλέξουν έναν φράκτη, ένα κιόσκι, μικρές κατασκευές (ντους, κελάρι, υπόστεγα)

Ακόμα και τα απλά τοποθετημένα γλάστρες κατά μήκος του μονοπατιού θα γίνουν ήδη διακοσμητικά και θα ενθαρρύνουν τόσο τους καλεσμένους όσο και τους ιδιοκτήτες.

Προς ενημέρωσή σας! Όσο περισσότερη φροντίδα και προσοχή επενδύεται στην αρχή της ανάπτυξης ενός λουλουδιού, τόσο φωτεινότερη και μακρύτερη θα ευχαριστήσει τον κηπουρό του.

Συνδυασμοί με αντιθέσεις

Για μικτές συνθέσεις, μπορείτε να συνδυάσετε διαφορετικά λουλούδια ή μπορείτε να φυτέψετε τον ίδιο τύπο διαφορετικών λουλουδιών. Το Pelargonium, πετούνια, nasturtium, φούξια, verbena θα γίνει υπέροχοι γείτονες. Αισθάνονται υπέροχα μαζί με άλλα είδη φυτών. Κατά τη δημιουργία ενός τραγουδιού, μπορείτε να παίξετε με:

 • χρώμα, επιλέγοντας αντιθέσεις: λευκή πετούνια και κόκκινο πελαργόνιο, μπλε λοβία και κίτρινη μπιγκόνια, φούξια και λευκή μπακάπα.
 • βαθμίδες. Χρωματιστές μπάλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διακοσμήσουν τον τοίχο σε επίπεδα. Σε τέτοιες γλάστρες, η πετούνια, η μπακόπα, η λοβία, η διένδυση θα ανθίσουν σφαιρικά.
 • σχήμα και ύψος. Για παράδειγμα, το dichondra, του οποίου τα μαστίγια θα κρεμαστούν, συνυπάρχει τέλεια με την πετούνια. Τα φούξια άνθη πέφτουν και το νεροκάρδιο μπορεί να επιδειχθεί στο κέντρο.

Βαθμίδες σε ένα δοχείο

Σχεδόν όλοι οι τύποι αμπελώνων φυτών είναι κατάλληλοι για τη δημιουργία κρεμαστών κήπων, το κύριο πράγμα είναι να θυμάστε ότι όσο μικρότερο είναι το δοχείο, τόσο πιο συχνά το φυτό απαιτεί πότισμα. Αμπέλια λουλούδια για τον κήπο, ανεπιτήδευτα στη φροντίδα, θα σας ενθουσιάσουν μέχρι το κρύο.

επισκέπτης
0 σχόλια

Φυτά εσωτερικού χώρου

Κήπος