Φυτά Ampel για σπίτι και μπαλκόνι

Τα φυτά εσωτερικού χώρου Ampel αποτελούν διακόσμηση οποιουδήποτε σπιτιού. Όχι μόνο πρασινοποιούν το διαμέρισμα, καθιστώντας το πιο φρέσκο, αλλά και εμπλουτίζουν τον αέρα με χρήσιμες ουσίες. Αυτά τα άνθη χαρακτηρίζονται από ενεργή ανάπτυξη και σγουρή δομή. Η εύρεση ενός τόπου για ένα τέτοιο λουλούδι είναι πολύ απλή, λόγω της ιδιαιτερότητάς της, μπορεί να διακοσμήσει οποιαδήποτε γωνία και να καθίσει άνετα σε αυτό. Ένα μακρύ εύκαμπτο στέλεχος αυτών των λουλουδιών προσκολλάται σε οποιαδήποτε υποστήριξη που έρχεται στο δρόμο της, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε την ανάπτυξή της.

Φυτά Ampel για το σπίτι

Τις περισσότερες φορές, τα αμπελώνα φυτά τοποθετούνται σε τοίχους, για παράδειγμα, σε κατάσταση αναστολής ή σε ράφια. Έτσι, το λουλούδι μπορεί να κρεμαστεί όμορφα ή να κυρτωθεί κατά μήκος του τοίχου, στηριζόμενος σε διάφορες συσκευές ή ειδικά πλέγματα. Τα εσωτερικά αμπελώνα φυτά είναι πλούσια στην ποικιλομορφία τους: διαφέρουν ως προς το χρώμα, τις περιόδους ανθοφορίας, το σχήμα, τη δομή των φύλλων κ.λπ. Στη φροντίδα, τέτοια λουλούδια είναι γενικά ανεπιτήδευτα, απαιτούν μόνο πότισμα και μερικές φορές σίτιση. Δεδομένου ότι υπάρχουν τόσα πολλά είδη, κάθε λάτρης της χλωρίδας θα μπορεί να βρει μια κατάλληλη επιλογή για τον εαυτό της.

Φυτά Ampel

Τύποι νάνων φυτών για το σπίτι

Οι κύριοι τύποι φυτών εσωτερικού χώρου ampel:

  • Ανθισμα. Τα ανθοφόρα φυτά περιλαμβάνουν φυτά εσωτερικού χώρου, τα οποία, κατά συνέπεια, ανθίζουν περιοδικά. Τα πιο δημοφιλή είναι: αναρρίχηση μπιγκόνια, γιασεμί εσωτερικού χώρου, αχίμινες, μαντέβιλ.
  • Διακοσμητικά φυλλοβόλα. Αυτά τα φυτά διακοσμούν το δωμάτιο με τα όμορφα φύλλα τους. Οι λαμπρότεροι εκπρόσωποί τους: nephrolepis, roicissus, maidenhair. Μερικά νάνα για το σπίτι, για παράδειγμα, ficus, ταξινομούνται επίσης ως διακοσμητικά φυλλοβόλα λουλούδια. Αυτό το λουλούδι είναι μικρότερου μεγέθους, αλλά φαίνεται πολύ αρμονικό στο δωμάτιο.
  • Τα παχύφυτα Ampel διακρίνονται από τα ελαστικά υδαρή φύλλα τους. Τις περισσότερες φορές, αυτά τα φυτά είναι μικρά. Ως επί το πλείστον, είναι πολύ ευγενικοί. Η δομή ενός τέτοιου λουλουδιού είναι πολύ εύκολο να καταστραφεί, επομένως απαιτεί προσεκτικό χειρισμό.

Αμπέλι λουλούδια για το μπαλκόνι

Τα λουλούδια Ampel είναι πολύ ευπροσάρμοστα φυτά. Μπορούν να κατσαρώσουν τις προσόψεις των κτιρίων, να διακοσμήσουν δρόμους και επίσης να τις τοποθετήσουν σε συνθήκες δωματίου, για παράδειγμα, σε μπαλκόνι ή κοντά σε παράθυρο. Και οι τρεις επιλογές θα χρησιμεύσουν ως εξαιρετική διακόσμηση για τον χώρο, καθώς και ως τρόπος πρασινίσματος του περιβάλλοντος.

Λουλούδια Ampel στο μπαλκόνι

Η θέση για τα αμπελώνα φυτά στο μπαλκόνι επιλέγεται ανάλογα με τον τύπο. Μερικοί συμπαθούν περισσότερο φως, άλλοι λιγότερο. Τα ανθοφόρα φυτά, για παράδειγμα, αναπτύσσονται καλύτερα σε περιοχές που βρίσκονται πιο κοντά στα ανατολικά ή δυτικά παράθυρα.

Διακοσμητικά φυλλώματα και παχύφυτα, με τη σειρά τους, σαν λιγότερο φως, επομένως είναι καλύτερο να τα τοποθετήσετε στο πίσω μέρος του δωματίου. Προκειμένου το λουλούδι να είναι όμορφο από όλες τις πλευρές, πρέπει να περιστρέφεται περιοδικά η γλάστρα, τότε θα αναπτύσσεται συμμετρικά.

Προς ενημέρωσή σας! Όσο πιο μακριά το λουλούδι προέρχεται από την πηγή φωτός, τόσο πιο αμυδρό το μπουμπούκι και το μοτίβο πάνω του.

Πώς να μεγαλώσετε κισσό στο μπαλκόνι

Το Ivy είναι το πιο δημοφιλές αμπελόφυτο φυτό που εκτρέφεται στο σπίτι. Αισθάνεται υπέροχα τόσο σε εξωτερικούς χώρους όσο και σε εσωτερικούς χώρους, ανθεκτικό στη σκιά. Διάφοροι τύποι κισσών προέρχονται από τη Νότια Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική.Το χρώμα είναι διαφορετικό: υπάρχουν φύλλα δύο ή ενός χρώματος, με σκούρο πράσινο ή ανοιχτό πράσινο χρώμα. Σχήμα φύλλων - γωνιακό, ρομβικό.

Κισσός στο μπαλκόνι

Αυτό το λουλούδι μπορεί να μεγαλώσει έως 30 μέτρα, οπότε αν θέλετε, μπορείτε να κυρτώσετε ολόκληρο τον τοίχο με αυτό. Το καλύτερο χώμα για ένα φυτό θα είναι ένα μείγμα χλοοτάπητας, χούμου και άμμου ποταμού. Ο Ivy δεν είναι επιλεκτικός για το πότισμα, αλλά σε διαφορετικές περιόδους του έτους απαιτεί μια ατομική προσέγγιση. Για παράδειγμα, το καλοκαίρι είναι καλύτερο να ποτίζετε άφθονα και να ψεκάζετε συχνά.

Σημείωση! Προκειμένου τα φύλλα του φυτού να παραμένουν πάντα φωτεινά, όμορφα και να διατηρούν υγιή εμφάνιση, η σκόνη πρέπει να απομακρύνεται περιοδικά από αυτά, σκουπίζοντας το καθένα με νερό σε θερμοκρασία δωματίου.

Το λουλούδι πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα. Συνήθως φυτεύονται σε μια κατσαρόλα σε διάφορα κομμάτια. Έτσι, το λουλούδι αποδεικνύεται πολύ πλούσιο και ξεκινά πολλά κλαδιά. Κατά την περίοδο της άφθονης ανάπτυξης, συνιστάται να βοηθάτε το φυτό τροφοδοτώντας το με διάφορα λιπάσματα.

Ντομάτες Ampel: αυξάνεται στο μπαλκόνι

Μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τα λουλούδια μπορεί να είναι η καλλιέργεια αμπελώνων λαχανικών, ειδικά επειδή δεν απαιτούν καν ξεχωριστό οικόπεδο στον κήπο. Μία από τις επιλογές είναι οι αμπελώδεις ντομάτες. Έχουν ελαφρώς διαφορετικό μέγεθος από τα συνηθισμένα, αλλά όσον αφορά τη γεύση ξεπερνούν όλες τις προσδοκίες. Πρέπει να καταλάβετε εκ των προτέρων ότι η καλλιέργεια ντοματών στο μπαλκόνι μπορεί να θεωρηθεί περισσότερη διασκέδαση από την κηπουρική, καθώς η συγκομιδή θα είναι μικρή, αλλά αρκετή για μερικές σαλάτες.

Γιατί αξίζει να προτιμάτε τις αμπελώδεις ντομάτες; Το πλεονέκτημα των ντοματών είναι ότι οι συνθήκες για την καλλιέργειά τους είναι πολύ βολικές: τα φρούτα δεν θα είναι ευαίσθητα σε παράσιτα, η λειτουργία "καιρού" μπορεί να ρυθμιστεί ανεξάρτητα.

Η σπορά αμπελώνων ντοματών για σπορόφυτα πρέπει να γίνει τον Μάρτιο. Το αστάρι είναι κατάλληλο για συνηθισμένο, καθολικό. Το πιο σημαντικό πράγμα κατά την καλλιέργεια αμπελώνων ντοματών είναι, ίσως, το πότισμα. Πρέπει να είναι μέτριο, αξίζει να βεβαιωθείτε ότι το ταχυδρομείο δεν βρέχεται.

Πρέπει να βουτήξετε φυτά μετά την εμφάνιση των πρώτων φύλλων. Οι ντομάτες πρέπει να μεταμοσχευθούν σε μόνιμα δοχεία τον Μάιο. Για να έχετε μια καλή συγκομιδή, είναι καλύτερο να επιλέξετε χωρητικότητα 3-4 λίτρων για φύτευση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο χώμα για αυτό όπως και όταν φυτεύετε φυτά.

Σπουδαίος! Για να μην τραυματιστούν νεαρές ντομάτες, είναι απαραίτητο να μεταμοσχευτεί το φυτό σε γλάστρα μαζί με ένα κομμάτι γης.

Μπακόπα στο μπαλκόνι

Το Bacopa είναι ένα πολύ πλούσιο λουλούδι, ανθίζει άφθονα και ανεπιτήδευτο, επομένως είναι ιδανικό για καλλιέργεια στο σπίτι, αλλά είναι επίσης κατάλληλο για τη διακόσμηση του δρόμου. Υπάρχουν περισσότερα από 100 είδη αυτών των φυτών.

Μπακόπα στο μπαλκόνι

Το φυτό έχει μικρά φωτεινά πράσινα φύλλα, οι βλαστοί μερικές φορές φτάνουν τα 60 εκατοστά. Η ανθοφορία συνήθως λαμβάνει χώρα σε κύματα: στην αρχή, το bakopa ευχαριστεί με άφθονο χρώμα, μετά το οποίο σταδιακά γίνεται πιο μέτριο, αλλά στη συνέχεια ξαναρχίζει ξανά.

Το λουλούδι αγαπά πολύ την υγρασία, επομένως απαιτεί συχνό πότισμα. Το πλεονέκτημα αυτού του φυτού είναι ότι ανέχεται εύκολα τις ακραίες θερμοκρασίες και αναπτύσσεται τόσο στον ήλιο όσο και σε μερική σκιά.

Η Βιόλα αμπέλου στο μπαλκόνι

Ένα άλλο λουλούδι που δεν θα αφήσει αδιάφορο κανέναν καλλιεργητή. Μπορεί να καλλιεργηθεί τόσο από σπορόφυτα όσο και από σπόρους.

Προς ενημέρωσή σας! Ένα άλλο όνομα για τη βιόλα είναι πανσές.

Προκειμένου το φυτό να ανθίσει άφθονα, πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στον φωτισμό. Το λουλούδι δεν λατρεύει τη σκιά. Για βιόλα, είναι καλύτερο να επιλέξετε διάχυτο ηλιακό φως και άμεσες ακτίνες. Ωστόσο, εάν το καλοκαίρι είναι πολύ ζεστό, τότε πρέπει να είναι κρυμμένο από τόσο άφθονο φως. Στο σπίτι, η βιόλα αναπτύσσεται καλύτερα σε ανοιχτά μπαλκόνια, όπου μπαίνει πολύ φως του ήλιου. Μπορείτε να πειραματιστείτε με το περβάζι του παραθύρου, αλλά αξίζει να βεβαιωθείτε ότι το παράθυρο είναι συνεχώς ανοιχτό.

Η Viola φαίνεται υπέροχη τόσο σε συνηθισμένες γλάστρες όσο και σε κρεμαστά καλάθια.

Βιόλα

Σπουδαίος! Ακόμα και κατά τη φύτευση, πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στο στρώμα αποστράγγισης, καθώς οι ρίζες της βιόλας μπορούν να σαπίσουν.

Τι φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να διατηρηθούν στο σπίτι

Μεταξύ των εσωτερικών αμπελώνων, υπάρχουν τόσο ευνοϊκά όσο και δυσμενή, ακόμη και δηλητηριώδη για τον άνθρωπο. Επομένως, η επιλογή των λουλουδιών για το διαμέρισμά σας πρέπει να αντιμετωπίζεται πολύ προσεκτικά.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά που συνιστώνται ακόμη και σε κάθε διαμέρισμα. Αυτό οφείλεται στις ευεργετικές τους ιδιότητες, τις καλές επιπτώσεις στην υγεία, καθώς και σε διάφορα σημάδια που έχουν έρθει στις μέρες μας από την αρχαιότητα για να διατηρήσουμε την άνεση στο σπίτι.

Τα πιο ευνοϊκά φυτά για το σπίτι είναι:

  • tradescantia;
  • ficus;
  • Χόγια
  • κουδούνι;
  • Χρυσό μουστάκι.

Ποια λουλούδια εσωτερικού χώρου δεν μπορούν να διατηρηθούν στο σπίτι

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φυλάσσετε δηλητηριώδη φυτά στο σπίτι. Οι αναθυμιάσεις από τα φύλλα τους μπορούν να βλάψουν την ανθρώπινη υγεία, ειδικά πρέπει να είστε προσεκτικοί εάν τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα ζουν στο σπίτι.

Σημείωση! Για παράδειγμα, η μπιγκόνια απαιτεί επαγρύπνηση για τον εαυτό του. Αυτό το φυτό περιέχει άλατα οξαλικού οξέος, τα οποία μπορούν να αφήσουν εγκαύματα στο δέρμα.

Τα φυτά σπιτιού Ampel θα είναι μια εξαιρετική διακόσμηση για κάθε σπίτι. Η μεγάλη ποικιλία τους επιτρέπει σε κάθε νοικοκυρά να επιλέξει ένα κατάλληλο λουλούδι που θα συμπληρώνει το εσωτερικό. Η έλλειψη ταλαιπωρίας μαζί τους ωθεί πάλι να δώσει προτίμηση στο αμπελόφυλλο.

επισκέπτης
0 σχόλια

Φυτά εσωτερικού χώρου

Κήπος