Πώς αναπαράγεται ο εσωτερικός κισσός ή ο heder

Ο κοινός κισσός είναι ένα φυτό κατσαρώματος που βρίσκεται σχεδόν σε κάθε κήπο και κήπο λαχανικών. Πολλά μεσαιωνικά κάστρα και σπίτια είναι συνυφασμένα με αυτό το ανεπιτήδευτο φυτό. Μπορεί να αλλάξει το τοπίο πέρα ​​από την αναγνώριση. Τα αλσύλλια του αειθαλούς κισσού δίνουν μια πολύ μυστηριώδη εμφάνιση σε φράχτες, δέντρα και σπηλιές. Όσον αφορά τις φυσικές και οργανοληπτικές του ιδιότητες, μοιάζει πολύ με τα κυκλάμινο (λουλούδι σε σχήμα κισσού).

Τι είναι αυτό το φυτό

Στην παγκόσμια ιστορία, πολλοί μύθοι και μύθοι συνδέονται με αυτό το φυτό. Ο μύθος για τον Deonis λέει ότι ως μωρό προστατευόταν από τα ξαφνικά εμφανισμένα αλσύλλια κισσού από ορισμένο θάνατο. Απόδειξη αυτού είναι ότι, ως θεός της οινοποίησης, κοσμείται με τα φύλλα και τους βλαστούς αυτού του όμορφου φυτού.

Πως μοιάζει

Το κερί κισσού (hoya) βρίσκεται στη φύση. Είναι πολύ παρόμοιο με μια λιάνα, και το όνομα "κερί" σχετίζεται με την ειδική λάμψη των φύλλων. Ο κισσός Hoya είναι πολύ συνηθισμένος στους ερασιτέχνες κηπουρούς, καθώς και στην άγρια ​​φύση με εύκρατο κλίμα.

Προς ενημέρωσή σας! Σε αιγυπτιακούς, χριστιανικούς και σημιτικούς πολιτισμούς, ο κισσός συνδέεται με μια υποστήριξη που υποδηλώνει αφοσίωση και αθανασία.

Έτσι, έχοντας εξοικειωθεί με τον κισσό, μπορείτε να προχωρήσετε στις μεθόδους αναπαραγωγής του.

Πώς αναπαράγεται ο κισσός

Υπάρχουν δύο τρόποι διάδοσης του κισσού ή του heder, όπως ονομάζεται επίσης:

Μοσχεύματα

Αυτός ο τύπος αναπαραγωγής είναι αρκετά πρακτικός, επειδή, σύμφωνα με τους βοτανολόγους, εγγυάται σχεδόν το 100% του αποτελέσματος.

Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να κάνετε διάφορες διαδικασίες:

 • Κόψτε τα μοσχεύματα, φυτέψτε σε έτοιμο δοχείο με χώμα. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ποιότητα της γης. Θα πρέπει να είναι εύθρυπτο, απαλλαγμένο από συντρίμμια και πέτρες.
 • Στη συνέχεια, πρέπει να προετοιμάσετε το χώμα σε ξεχωριστό δοχείο. Θα το χρειαστείτε αργότερα. Πρέπει να καθαρίζεται από συντρίμμια, ακαθαρσίες και επίσης να χαλαρώνεται και να μην στεγνώνει. Σύμφωνα με τις συμβουλές πολλών κατοίκων του καλοκαιριού, το καλύτερο έδαφος για κισσό είναι φυλλοβόλο έδαφος με άμμο.

Σημείωση! Η πρώτη προϋπόθεση για μεταφύτευση είναι η παρουσία ριζών στα μοσχεύματα. Αυτό θα επιτρέψει στο φυτό να συνηθίσει γρήγορα στο νέο έδαφος.

Μετά από όλα τα παραπάνω, τα μοσχεύματα θα πρέπει να ριζωθούν. Η σωστή φροντίδα και έγκαιρο πότισμα του εδάφους είναι επίσης πολύ σημαντική. Η εξάπλωση του κισσού με μοσχεύματα είναι συχνή τόσο στους έμπειρους κηπουρούς όσο και στους αρχάριους ερασιτέχνες.

Αναπαραγωγή αντισταθμιστών με μοσχεύματα

Βολές ή πώς να μεγαλώσετε τον κισσό από ένα σουτ

Αυτός ο τύπος αναπαραγωγής απαιτεί λίγο περισσότερη προσπάθεια. Υπάρχει πιθανότητα αυτή η μέθοδος μεταμόσχευσης να μην στεφθεί με επιτυχία, καθώς αυτό θα απαιτήσει λίγη εμπειρία και δεξιότητα. Πώς να το κάνετε σωστά:

 1. Για μεταφύτευση, θα χρειαστείτε έναν βλαστό που έχει περίπου 10 φύλλα στον κορμό του.
 2. Είναι απαραίτητο να πιέσετε προσεκτικά το βλαστό στην προετοιμασμένη άμμο έτσι ώστε μόνο τα φύλλα να είναι ορατά στην επιφάνεια και ο ίδιος ο βλαστός να πηγαίνει υπόγεια.
 3. Μετά από 10 ημέρες, οι ρίζες πρέπει να πηγαίνουν από τα μπουμπούκια από τα φύλλα που είναι υπόγεια.
 4. Ένας βλαστός πρέπει να σκάβεται από το έδαφος και να κόβεται έτσι ώστε κάθε ένα από τα μοσχεύματα να έχει ένα φύλλο και μια ρίζα.
 5. Περαιτέρω φύτευση γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως με τα μοσχεύματα.

Εκφωνημένοι βλαστοί στο στέλεχος

Επίπεδα

Η τρίτη μέθοδος είναι τόσο πρακτική και βολική όσο η πρώτη. Ονομάζεται στρώση. Για να το κάνετε αυτό, προχωρήστε ως εξής:

 1. Επιλέξτε τις μεγαλύτερες λήψεις.
 2. Κάντε περίπου τρεις περικοπές σε κάθε μία. Στη συνέχεια, συνδέστε το με ειδικά βοτανικά μανταλάκια (αυτή η διαδικασία ονομάζεται ριζοβολία).
 3. Μέσα σε μια μέρα, οι ρίζες πρέπει να εμφανίζονται στις περικοπές. Μετά από αυτό, πρέπει να διαχωρίσετε προσεκτικά τα μοσχεύματα μεταξύ τους και να μεταμοσχεύσετε με ασφάλεια σε διαφορετικά μέρη.

Πώς να ριζώσετε τα επίπεδα

Πώς να διαδώσετε τον εσωτερικό κισσό

Το Ivy είναι ένα υπαίθριο φυτό ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες. Έχει μεγάλο αριθμό αδελφών. Ένας από αυτούς είναι εσωτερικός κισσός. Το φυτό είναι πανομοιότυπο σε όλες τις παραμέτρους και διαστάσεις με τον κοινό κισσό. Ένα διακλαδισμένο στέλεχος με πολλά φύλλα θα διακοσμήσει το περβάζι του παραθύρου, μετατρέποντας εύκολα το μπαλκόνι σε ζούγκλα.

Εσωτερικός κισσός: μπορώ να το κρατήσω στο σπίτι;

Το ζήτημα είναι αμφιλεγόμενο. Είναι πολύ σημαντικό να ξοδεύετε πολύ χρόνο πότισμα, αναφύτευση και κλάδεμα των φύλλων. Στη συνέχεια, μπορείτε να το φυτέψετε με ασφάλεια σε γλάστρες και να το τοποθετήσετε στα περβάζια. Οι μέθοδοι αναπαραγωγής είναι οι ίδιες με εκείνες της οδού.

Είναι δυνατόν να αγοράσετε σπόρους κισσού

Ένας μεγάλος αριθμός ποικιλιών κισσού βρίσκεται σε καταστήματα βοτανικών. Οι ανεπιτήδευτες μορφές που παίρνει αυτό το χαριτωμένο φυτό μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση τοίχων, περιφράξεων, καθώς και στεγών και δέντρων.

Σημείωση! Τα πιο συνηθισμένα είναι: Βαλτική, χαριτωμένη, χειμώνας, μικρογραφία κ.λπ.

Υπάρχουν επίσης διαφορές στις φυσικές ιδιότητες μεταξύ των ειδών. Δηλαδή, αυτή ή αυτή η ποικιλία του κισσού λατρεύει περισσότερο και το αντίστροφο. Μερικοί ευδοκιμούν καλύτερα σε δροσερές εποχές, άλλοι σε ζεστές εποχές. Επιπλέον, ένας συγκεκριμένος τύπος έχει ένα ορισμένο σχήμα φύλλου: στρογγυλεμένο, μυτερό και επίσης οβάλ.

Πώς να μεταμοσχεύσετε κισσό

Το φυτό μεταμοσχεύεται σε πολλές περιπτώσεις:

 • εάν οι ρίζες που βγαίνουν από το δοχείο γίνονται αισθητές.
 • εάν η ανάπτυξη και η ανάπτυξη έχουν σταματήσει.

Επιπλέον, είναι δυνατόν, χωρίς να δοθεί προσοχή σε όλους αυτούς τους παράγοντες, να μεταμοσχεύονται νεαροί βλαστοί ετησίως. Για πολυετή βλαστούς, αρκεί να αλλάξετε το ανώτερο στρώμα του εδάφους σε μια κατσαρόλα σε ένα φρέσκο.

Σημείωση! Η κατά προσέγγιση σύνθεση πρέπει να έχει ως εξής: φυλλώδη, τύρφη, χλοοτάπητα εδάφη μαζί με άμμο σε ίσες αναλογίες.

Ο πλέον προτιμώμενος χρόνος για να φυτέψετε ένα λουλούδι είναι η άνοιξη, δηλαδή ο Μάρτιος-Απρίλιος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς η σωστή φύτευση κισσού σε μια κατσαρόλα δεν είναι καθόλου εύκολη. Το δοχείο πρέπει να έχει μέγεθος περίπου δύο εκατοστών μεγαλύτερο από αυτό που χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να ρίξετε άφθονη ποσότητα νερού στο ριζικό έδαφος για να σχηματίσετε ένα κομμάτι. Στη συνέχεια, πιάστε απαλά το στέλεχος και σύρετέ το σε ένα νέο δοχείο. Πασπαλίστε με νέα γη, αφήνοντας λίγο χώρο στις άκρες για αποστράγγιση νερού. Το τελευταίο βήμα είναι να ποτίσετε το φυτό και να ψεκάσετε τα φύλλα και το στέλεχος.

Σπουδαίος! Είναι καλύτερο να κρατάτε ένα πρόσφατα μεταμοσχευμένο λουλούδι μακριά από ρεύματα και επίσης να κρύβετε από το άμεσο ηλιακό φως.

Χαρακτηριστικά φροντίδας

Είναι μεγάλη τύχη για τον κηπουρό να διατηρεί τον κισσό στον κήπο του. Όπως και το γεράνι, αυτό το φυτό δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα.

Ο Ivy προσαρμόζεται εύκολα στον καιρό της άνοιξης και του φθινοπώρου. Αντέχει από 7 ° C έως 14 ° C. Το καλοκαίρι, απαιτείται περισσότερο πότισμα από ό, τι την άνοιξη ή το φθινόπωρο. Όταν ο καιρός είναι ζεστός, πρέπει να ψεκάζετε πιο συχνά τους θάμνους κισσού. Για τη διάρκεια ζωής των βλαστών και των μοσχευμάτων, τα άκρα των στελεχών πρέπει να τεντώνεται συνεχώς στο έδαφος. Αυτό θα εξασφαλίσει την ανάπτυξη νέων βλαστών.

Σημείωση! Τα ακάρεα αράχνης, καθώς και το έντομο κλίμακας, είναι άμεσοι εχθροί του κισσού.

Κισσός μετά το pot

Προστασία και προστασία του εδάφους

Σε περίπτωση ειδικής ανάγκης για καλλιέργεια κισσού, χρησιμοποιούνται λιπάσματα: οργανικά και μεταλλικά. Το φιλμ χρησιμοποιείται για να διατηρεί τον κισσό υγιή και το έδαφος κάτω από αυτό. Για να γίνει αυτό, προστίθεται στάγδην, και στη συνέχεια καλύπτεται με κομπόστ, καθώς και χούμους από φύλλα και πριονίδι.

Σωστό πότισμα

Το σωστό πότισμα και η έγκαιρη άρδευση της γης είναι πολύ σημαντικά για κάθε φυτό, συμπεριλαμβανομένου του κισσού. Αυτό είναι ιδιαίτερα απαραίτητο σε ζεστές και ξηρές περιόδους. Υπάρχουν διάφοροι τύποι ποτίσματος:

 • βροχή (φυσική), αλλά όχι κανονική το καλοκαίρι.
 • επιφάνεια (κανονική από σωλήνα).
 • στάγδην (ψεκασμός με μπουκάλι ψεκασμού).

Σημείωση! Όλοι οι τύποι άρδευσης εξαρτώνται άμεσα από φυσικά χαρακτηριστικά, καθώς και από τον διαθέσιμο εξοπλισμό άρδευσης.

Κλάδεμα

Μια διαδικασία που έχει θετική επίδραση στην ανάπτυξη και ανάπτυξη του φυτού. Το κλάδεμα του κισσού πρέπει να γίνεται το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Η διαδικασία πραγματοποιείται με συνηθισμένες ψαλίδες στον κήπο. Όλα τα αποξηραμένα φύλλα κόβονται, καθώς και το πλεόνασμα που προεξέχει σε διαφορετικές κατευθύνσεις και έχει μια πολύ ευχάριστη εμφάνιση.

Το κλάδεμα του κισσού γίνεται όχι μόνο για χάρη της εμφάνισης, αλλά και για την ανανέωση των στελεχών. Έτσι, το φυτό είναι κορεσμένο με οξυγόνο, το οποίο συμβάλλει στην περαιτέρω επιτυχή ανάπτυξη. Όταν ο κισσός κόβεται σωστά, η περιοχή του κήπου θα φαίνεται πολύ τακτοποιημένη και τακτοποιημένη. Είναι χαρά μου να φυτέψω και να διαδώσουμε τον κισσό του δρόμου!

Σωστό κλάδεμα φύλλων

Αν και ο κισσός βρίσκεται συχνά στη φύση, δεν μπορούν όλοι να το φροντίσουν σωστά. Ο ιδιοκτήτης αυτού του καταπληκτικού φυτού θα πρέπει να παρακολουθεί προσεκτικά το πότισμα, τους υπερβολικούς βλαστούς και το έδαφος και στη συνέχεια τα φυτά θα τους ευχαριστήσουν με την όμορφη εμφάνιση διακλάδωσης

επισκέπτης
0 σχόλια

Φυτά εσωτερικού χώρου

Κήπος