Pear Williams - περιγραφή και χαρακτηριστικά της ποικιλίας

Οι καλλιέργειες φρούτων ήταν από καιρό δημοφιλείς στους κηπουρούς. Δεν υπάρχει περιοχή όπου, εκτός από σταφίδες, μηλιές και δαμάσκηνα, δεν θα υπήρχε χώρος για αχλάδι. Το αχλάδι Williams θεωρείται ιδιαίτερα σε μεγάλο βαθμό από κηπουρούς. Είναι διάσημη για την ανεπιτήδευτη φροντίδα, τα γλυκά, αρωματικά φρούτα και τις υψηλές τιμές αποθήκευσης. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά υποείδη της ποικιλίας που αποφέρουν καρπούς νωρίτερα ή αργότερα κατά τη θερινή περίοδο.

Περιγραφή και χαρακτηριστικά της ποικιλίας

Αυτή η ποικιλία αχλαδιών πήρε το όνομά της χάρη σε έναν Άγγλο κτηνοτρόφο. Ο δημιουργός επικεντρώθηκε στο ζεστό κλίμα της περιοχής του και δεν ενδιαφερόταν πραγματικά για την προσαρμογή του πολιτισμού στους παγωμένους χειμώνες της Ρωσίας. Ως εκ τούτου, η ποικιλία συνιστάται να καλλιεργείται σε ήπια κλίματα.

Η ποικιλία αχλαδιών Williams είναι διάσημη για την ανεπιτήδευτη φροντίδα, τα γλυκά αρωματικά φρούτα και την ευελιξία στη μεταποίηση.

Το δέντρο δεν είναι ψηλό, σπάνια μεγαλώνει σε ύψος 3 μέτρων. Έχει ένα κλασικό ωοειδές φύλλωμα, ελαφρώς καμπύλο με λάμψη στο εξωτερικό. Το στέμμα είναι πυκνό, πυραμιδικό. Οι λήψεις είναι δυνατές, παχιά, καμπύλες. Η κουλτούρα δεν είναι αυτο-γόνιμη, επομένως υπάρχει ανάγκη να φυτευτεί μια ποικιλία επικονιαστών δίπλα της. Αρχίζει να αποδίδει καρπούς μετά το τρίτο έτος της ζωής. Τα φρούτα είναι ζουμερά, αρωματικά.

Για αναφορά! Στο Κρατικό Μητρώο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το αχλάδι Williams είναι καταχωρημένο ως αχλάδι νωρίς το φθινόπωρο. Το άλλο όνομα είναι το καλοκαίρι της Δούκισσας.

Συνιστάται για ανάπτυξη σε ζεστά κλίματα

Περιγραφή του δέντρου

Το δέντρο μεγαλώνει γρήγορα, γρήγορα. Φρούτα από 3-4 χρόνια, παρουσία κυδωνιού ως ρίζας. Μετά την πρώτη καρποφορία, η ανάπτυξη του Williams επιβραδύνεται. Η διάχυτη, πυκνωμένη κορώνα μεγαλώνει υπό γωνία. Κλαδιά καφετιάς απόχρωσης με γκρι απόχρωση, κάμψη στο έδαφος κάτω από το βάρος του φρούτου. Το αχλάδι δεν είναι ικανό αυτο-επικονίασης. Τα φύλλα είναι μεγάλα, οβάλ, λεία και γυαλιστερά. Στην άκρη του φύλλου υπάρχουν μικρές, συχνές εγκοπές. Ανθίζει αργά.

Καρπός

Τα φρούτα είναι συνήθως σε σχήμα αχλαδιού, μεγάλα. Το βάρος κάθε φρούτου κυμαίνεται από 170 έως 250 γραμμάρια. Το δέρμα είναι λεπτό με σκούρα στίγματα. Το χρώμα των φρούτων είναι κίτρινο με κατακόκκινη πλευρά. Ορισμένα υποείδη μπορεί να έχουν κόκκινο χρώμα.

Ο πολτός είναι ζουμερός με κρεμώδη σκιά. Λεπτή υφή, με ελαφριά κοκκώδη υφή. Το φρούτο έχει γλυκό, μέλι με νότες μοσχοκάρυδου. Το άρωμα είναι έντονο, έντονο.

Το χρώμα των φρούτων είναι κίτρινο με κατακόκκινη πλευρά

Παραγωγικότητα και αποθήκευση φρούτων

Κάθε ταξιανθία της ποικιλίας έχει τουλάχιστον 5 άνθη, από τα οποία είναι δεμένα 2-3 αχλάδια. Η συγκομιδή ωριμάζει στις αρχές Αυγούστου. Τα χαρακτηριστικά απόδοσης αυτής της σοδειάς εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα. Όσο παλαιότερο είναι το δέντρο, τόσο περισσότερα φρούτα. Αλλά μην ξεχνάτε την επίδραση εξωτερικών παραγόντων: τον τόπο ανάπτυξης, το κλίμα και τη γεωργική τεχνολογία.

Ένα δέντρο ηλικίας άνω των 10 ετών, με καλή φροντίδα σε ήπιες κλιματολογικές συνθήκες, μπορεί να ευχαριστήσει έναν κηπουρό με συγκομιδή 150 κιλών.

Σε θερμοκρασία δωματίου, το έμβρυο θα βρίσκεται για μια εβδομάδα το πολύ. Σε υπόγειο ή ψυγείο όχι περισσότερο από μισό μήνα. Ο μεγαλύτερος χώρος αποθήκευσης απαιτεί ορισμένες προτάσεις:

 • πρώιμη συγκομιδή, μια εβδομάδα πριν από την πλήρη ωρίμανση.
 • τυλίγοντας κάθε φρούτο με περγαμηνή.
 • καθαρή αποθήκευση σε ξύλινο κουτί.
 • η θερμοκρασία αποθήκευσης δεν πρέπει να είναι χαμηλότερη από 1 ° C και όχι μεγαλύτερη από 2 ° C ·
 • υγρασία αέρα εντός του 90%.
 • Ελέγξτε 2 φορές το μήνα για αλλοίωση των φρούτων.

Σπουδαίος!Η διατήρηση φρέσκων αχλαδιών δεν είναι μακροπρόθεσμη. Συνιστάται να αποθηκεύετε τα φρούτα μετά την επεξεργασία: σε μορφή marshmallows, κονσέρβες, μαρμελάδες, στεγνωτήρια και κομπόστες. Όταν το φρέσκο ​​φαγητό είναι παγωμένο, η αποθήκευση μπορεί να παραταθεί έως και δύο χρόνια.

Το χαρακτηριστικό απόδοσης της ποικιλίας αχλαδιών Williams εκτιμάται ιδιαίτερα.

Κυκλική καρποφορία και αυτογονιμότητα

Το αχλάδι William ανθίζει νωρίς, αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η πλήρης ωριμότητα των φρούτων εμφανίζεται τη δεύτερη δεκαετία του Αυγούστου. Ο όγκος της καλλιέργειας εξαρτάται από τις κλιματολογικές συνθήκες και τη φροντίδα των δέντρων.

Δεδομένου ότι η ποικιλία δεν είναι γόνιμη, θα πρέπει να υπάρχει ένα δέντρο επικονίασης κοντά. Πιο συχνά είναι το Beauty Beauty, το Paz Crassan, το Alexandrovka ή το Oliver de Ser.

Κατανομή της ποικιλίας ανά περιοχή

Η ποικιλία οφείλει τη γέννησή της στην Αγγλία. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Γαλλία, και από εκεί στην Κριμαία και στα νότια της Ρωσίας. Σήμερα, ο πολιτισμός θεωρείται αναφορά και αναπτύσσεται σε ζεστές συνθήκες σε περιοχές της χώρας όπως: Adygea, Caucasus, Krasnodar Territory.

Συχνά βρίσκονται στην Ουκρανία, τη Γεωργία, τη Λιθουανία, τη Μολδαβία, το Τουρκμενιστάν, το Αζερμπαϊτζάν.

Ασθένειες και παράσιτα

Το Williams είναι μια ποικιλία επιρρεπή σε ασθένειες των χαρακτηριστικών αχλαδιών. Πιο συχνά όπως:

 • ψώρα;
 • σήψη φρούτων
 • καρκίνος ρίζας
 • κυτταροσπορωση;
 • σκουριά.

Για αυτήν την ποικιλία, δεν αποκλείονται τα παράσιτα εντόμων.

Για προληπτικούς και υγειονομικούς σκοπούς κατά της σκουριάς και της ψώρα, 2 φορές το χρόνο, τα δέντρα πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με υγρό Bordeaux ή κολλοειδές θείο διαλυμένο σε νερό.

Για την καταπολέμηση της κυτοσπόρωσης, χρησιμοποιούνται οι κήποι var και ο θειικός χαλκός.

Η σήψη των φρούτων αποτρέπεται με διάλυμα ιωδίου ή άλλα μυκητοκτόνα που αγοράζονται από καταστήματα κηπουρικής.

Εάν υπάρχει υποψία για καρκίνο της ρίζας, το φυτό καταστρέφεται στο πρώτο σημάδι της νόσου. Διαφορετικά, μπορείτε να καταστρέψετε τα κοντινά δέντρα. Για να αποφευχθεί η ασθένεια, πριν από τη φύτευση στο έδαφος, τα φυτά διατηρούνται σε διάλυμα θειικού χαλκού για 20 λεπτά.

Ο υγιεινός ψεκασμός δέντρων πραγματοποιείται 2 φορές το χρόνο. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε τα μυκητοκτόνα Korsar, Iskra, Aktara ή Inta-Vir.

Ποικιλίες αχλαδιών Williams

Η περιγραφή της ποικιλίας αχλαδιών Williams υποδηλώνει την παρουσία πολλών υποειδών που δεν είναι κατώτερες από αυτήν στη γεύση:

 • Θεραπεία. Το υποείδος αγαπά ζεστά μέρη, ανθίζει άφθονα και αποδίδει καλά φρούτα. Ανθίζει με ροζ χρώμα. Τα αχλάδια είναι επιμήκη, φωτεινά κίτρινα. Ο πολτός είναι ζουμερός, κοκκώδης, γλυκός και ξινός με γεύση.
 • Ο Ουίλιαμς είναι καλοκαίρι. Ο καλύτερος εκπρόσωπος των υποειδών του είδους του. Αναπτύσσεται ραγδαία. Φτάνει στη μέγιστη ωριμότητά του έως την ηλικία των 12 ετών. Η κουλτούρα είναι χαμηλή με κιτρινωπό κορμό και κλαδιά. Ανθίζει αργά, καθώς στην πραγματικότητα αποδίδει καρπούς. Μπορείτε να διαλέξετε τα πρώτα αχλάδια όχι νωρίτερα από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Φρούτα με γυαλιστερή, πρασινωπή φλούδα, ροζ πλευρά. Τα χαρακτηριστικά γεύσης του κιτρινωπού-λευκού ζουμερού πολτού έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία.
 • Το Williams Red ή το Rouge Delbara είναι ένα συμπαγές δέντρο, πυκνά καλυμμένο με φύλλωμα. Η συγκομιδή από αυτόν πρέπει να αναμένεται όχι νωρίτερα από το πέμπτο έτος από τη φύτευση. Ωριμάζει μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Τα φρούτα είναι επιμήκη, με ανώμαλο δέρμα από μπορντό χρώμα. Ο πολτός είναι κρεμώδης, ξινός, με έντονη επίγευση μοσχοκάρυδου.
 • Μόσχα Δούκισσα. Διαθέτει υψηλή αντοχή στον παγετό και μέση απόδοση. Τα φρούτα είναι νωρίς και πολύ μεγάλα. Μερικές φορές έως 1 κιλό σε βάρος. Έχει λεπτή ήπια γεύση και ευχάριστο άρωμα.
 • Χειμώνας Δούκισσα. Όχι περίεργο να φροντίσεις, αλλά επιλεκτικοί για το έδαφος. Λατρεύει τις ηλιόλουστες περιοχές. Δίνει καλή συγκομιδή με μεγάλα φρούτα. Όμως αργά, στα μέσα του φθινοπώρου. Τα φρούτα είναι μεγάλα, βάρους 500 γραμμαρίων, κίτρινα. Η γεύση μέλι με ελαφριά ξινή.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το αχλάδι Williams, όπως και άλλες καλλιέργειες, έχει πολλά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Τα πλεονεκτήματα του είδους περιλαμβάνουν:

 • πρόωρη ωριμότητα
 • υψηλή παραγωγικότητα, ειδικά σε ώριμα δέντρα ·
 • όμορφη εμφάνιση των φρούτων?
 • όχι ακρίβεια στους δείκτες εδάφους ·

Μαζί με τα πλεονεκτήματα, υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα της ποικιλίας:

 • χαμηλή χειμωνιάτικη ανθεκτικότητα, ο κίνδυνος παγώματος των βλαστών και των ριζών του δέντρου.
 • έλλειψη αυτο-επικονίασης
 • δυσανεξία στην ξηρασία ·
 • ευαισθησία σε ασθένειες

Η ποικιλία έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως: υψηλή απόδοση, καλή γεύση φρούτων και πλούσιες χρήσιμες ιδιότητες.

Προσγείωση

Για τη φύτευση δενδρυλλίων, επιλέγεται ένα καλά φωτισμένο, προστατευμένο από βύθισμα μέρος. Τα δέντρα επικονιασμού δεν πρέπει να μεγαλώνουν μακριά από το υλικό φύτευσης. Διαφορετικά, δεν θα υπάρξει συγκομιδή, επειδή ο πολιτισμός Williams δεν είναι αυτο-γόνιμος. Το δενδρύλλιο επιλέγεται όχι λιγότερο από ένα έτος ζωής και όχι λιγότερο από 1,5 μέτρα ύψος.

Τα δέντρα φυτεύονται την άνοιξη, μετά τον παγετό, αλλά πριν διογκωθούν τα μπουμπούκια. Η φθινοπωρινή φύτευση πραγματοποιείται πριν από την έναρξη του πρώτου παγετού, έτσι ώστε το δενδρύλλιο να έχει χρόνο να πάρει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από το έδαφος.

Τεχνολογία προσγείωσης

Η οπή φύτευσης πρέπει να έχει διάμετρο και βάθος τουλάχιστον 80 cm. Το ριζικό σύστημα του αχλαδιού διατηρείται σε διεγέρτη ανάπτυξης για περίπου 10 ώρες, μετά το οποίο κατεβάζεται στην οπή και πασπαλίζεται με μείγμα εδάφους κήπου, χούμου και υπερφωσφορικού. Στη συνέχεια ποτίστηκε άφθονα. Για να υποστηρίξει το δενδρύλλιο, σκάβεται ένας γόμφος δίπλα του. Η απόσταση μεταξύ των δέντρων διατηρείται τουλάχιστον 4 μέτρα.

Η οπή φύτευσης δενδρυλλίων πρέπει να έχει διάμετρο και βάθος τουλάχιστον 80 cm

Αγροτεχνολογία

Για ενεργή ανάπτυξη και καρποφορία, είναι απαραίτητο να φροντίζετε σωστά τη σοδειά. Και συγκεκριμένα:

 • Το πότισμα πρέπει να είναι τακτικό, ειδικά κατά τη διάρκεια των ξηρών περιόδων. Στα πρώτα 3 χρόνια, το αχλάδι ποτίζεται άφθονα κάθε μήνα. Η περιοχή γύρω από τον κορμό δεν πρέπει να στεγνώσει. Σε περίπτωση υπερβολικής βροχόπτωσης, το πότισμα μειώνεται για λίγο. Σταματούν εντελώς την άρδευση του δέντρου πριν από τον παγετό.
 • Τακτικός έλεγχος ζιζανίων.
 • Η επίστρωση θα συμβάλει στη διατήρηση της υγρασίας στον κύκλο του κορμού.
 • Τα λιπάσματα εφαρμόζονται τρεις φορές το χρόνο. Την άνοιξη, ο Ουίλιαμς τρέφεται με ουσίες αζώτου, το καλοκαίρι με μουλίνη, και το φθινόπωρο με παρασκευάσματα που περιέχουν κάλιο.
 • Το κλάδεμα πραγματοποιείται την άνοιξη και το φθινόπωρο. Για να αποφευχθεί η διακλάδωση, τα κλαδιά συντομεύονται κατά 40 cm κάθε χρόνο. Επιπλέον, αφαιρούνται οι εξασθενημένοι ή άρρωστοι βλαστοί για κλάδεμα υγιεινής

Ευεργετικά χαρακτηριστικά

Εκτός από την ευχάριστη γεύση και την περιεκτικότητα σε χαμηλές θερμίδες, τα αχλάδια Williams έχουν και άλλες χρήσιμες ιδιότητες:

 • Η κατανάλωση φρούτων αχλαδιών μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ανοσία.
 • Ο πολτός των αχλαδιών έχει ευεργετική επίδραση στη λειτουργία του γαστρεντερικού σωλήνα, του ήπατος και των νεφρών.
 • Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη C στα φρούτα, τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων ενισχύονται, γίνονται ελαστικά και ισχυρά.

Για αναφορά! Με τη βοήθεια αφέψημα και εγχύσεων από τους καρπούς της καλλιέργειας Williams, η βρογχίτιδα, η φυματίωση και η ταχυκαρδία αντιμετωπίζονται. Τα αχλάδια είναι επίσης καλά ως αντικαταθλιπτικά.

Τα αχλάδια του William έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες και είναι καλά ακόμη και ως αντικαταθλιπτικά.

Πιθανά αυξανόμενα προβλήματα

Κατά την καλλιέργεια ενός αχλαδιού, μπορείτε να αντιμετωπίσετε ορισμένα προβλήματα:

 • Ευαισθησία σε επιθέσεις ασθενειών και παρασίτων. Μην παραμελείτε την πρόληψη ασθενειών και εντόμων.
 • Χαμηλή αντοχή στο χειμώνα. Πριν από την έναρξη του κρύου καιρού, συνιστάται να τυλίγετε νεαρά φυτά.

Όσοι κηπουροί δεν έχουν ακόμη φυτεύσει ένα αχλάδι Wilms στον ιστότοπό τους έχουν μια καλή ευκαιρία να το αποκτήσουν. Η ποικιλία έχει κερδίσει τη φήμη και την αναγνώριση των κατοίκων του καλοκαιριού σε όλο τον κόσμο για τη μη ιδιοτροπία, την υψηλή απόδοση, τη γεύση και τις χρήσιμες ιδιότητές της. Με τη σωστή φροντίδα και την τήρηση των απλών βασικών στοιχείων της γεωργικής τεχνολογίας, ο πολιτισμός θα σας ενθουσιάσει με μια πλούσια αρωματική συγκομιδή κάθε χρόνο.

επισκέπτης
0 σχόλια

Φυτά εσωτερικού χώρου

Κήπος