Οι καλύτερες ποικιλίες δαμάσκηνων για την περιοχή της Μόσχας, γόνιμες και μικρότερες

Από όλες τις καλλιέργειες φρούτων από πέτρα, τα δαμάσκηνα θεωρούνται τα πιο κοινά και δημοφιλή για καλλιέργεια. Αυτά τα δέντρα είναι ανεπιτήδευτα για φροντίδα, και ως εκ τούτου είναι σε ζήτηση μεταξύ των κατοίκων του καλοκαιριού και των συνηθισμένων ερασιτεχνών. Ωστόσο, σε σχέση με το κλίμα της περιοχής της Μόσχας, το οποίο δεν επιτρέπει την καλλιέργεια πολλών ποικιλιών δαμάσκηνων, μπορεί να προκύψει το ερώτημα πώς να προσδιορίσετε γρήγορα την επιλογή όταν αγοράζετε φυτά.

Κλιματικά χαρακτηριστικά της περιοχής

Αυτό δεν σημαίνει ότι το κλίμα της περιοχής της Μόσχας είναι πολύ σκληρό, αλλά όταν επιλέγετε μια κατάλληλη ποικιλία, πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να προσέξετε την προσαρμογή της σε σοβαρούς παγετούς κρύου ή άνοιξη.

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες από τις διαφορετικές ποικιλίες δαμάσκηνων έχουν παρόμοια μειονεκτήματα, υπάρχουν επίσης σχεδόν ιδανικές φυλές.

Κατά μέσο όρο, ένας μήνας του καλοκαιριού αντιστοιχεί σε περίπου 75 mm βροχόπτωσης, εξαιρουμένων των περιόδων που εμφανίζονται σοβαρές ξηρασίες. Η κάλυψη χιονιού παρατηρείται εδώ από τα τέλη Οκτωβρίου έως τα μέσα Απριλίου (υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες το χιόνι εξαφανίστηκε ήδη τον Μάρτιο). Το χειμώνα, σχηματίζεται ένα κάλυμμα ύψους περίπου 20-25 cm από το χιόνι και ο ήλιος λάμπει εδώ ακριβώς τις μισές μέρες του έτους.

Στη γενική περίπτωση, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι ένα αυτο-γόνιμο ή αυτο-γονιμοποιημένο δαμάσκηνο ταιριάζει καλύτερα στην περιοχή της Μόσχας. Υπάρχουν πολλές τέτοιες ποικιλίες και υπάρχουν πολλές για να διαλέξετε.

Όταν το δαμάσκηνο ανθίζει στα προάστια

Το φυτό αρχίζει να ανθίζει το αργότερο στα τέλη Απριλίου. Ορισμένες ποικιλίες οπωροφόρων δένδρων ανθίζουν νωρίτερα, άλλες πολύ αργότερα.

Ο χρόνος εξαρτάται όχι μόνο από την ποικιλία, αλλά και ο καιρός σε ένα συγκεκριμένο έτος παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο.

Είναι ιδανικό να επιλέξετε τέτοια δαμάσκηνα, η άνθιση των οποίων αρχίζει ήδη στα μέσα Μαΐου. Αυτό εγγυάται στον παραγωγό μεγάλες αποδόσεις και προστασία από σοβαρούς παγετούς.

Καλύτερα να επιλέξετε ποικιλίες που ανθίζουν τον Μάιο

Οι ποικιλίες που είναι πιο κατάλληλες για καλλιέργεια στην περιοχή της Μόσχας

Η περιοχή, παρά το εύκρατο κλίμα, είναι «διάσημη» για τους παγετούς της. Επομένως, η ποικιλία που επιλέγει ο κηπουρός πρέπει να είναι ανθεκτική στο χειμώνα ή απλώς ανθεκτική σε μικρές αλλαγές θερμοκρασίας.

Για να αναπτυχθούν ήρεμα και καλά τα δέντρα, πρέπει να σταματήσετε σε δέντρα χαμηλού ή μεσαίου μεγέθους. Για παράδειγμα, ένα μεγάλο φρούτο δαμάσκηνο για την περιοχή της Μόσχας της πρώιμης ποικιλίας Zarechnaya είναι ιδανικό για φύτευση σε μικρούς κήπους. Είναι σημαντικό για έναν ειδικό να καθορίσει εκ των προτέρων τι αναμένει από τη φύτευση ενός δεδομένου φυτού: υψηλή απόδοση ή μέτρια αλλά τακτική καρποφορία.

Όνειρο Όριολ

Αρκετά χαμηλή αποστράγγιση, η οποία μπορεί να φτάσει το μέγιστο 2,5 μέτρα ύψος. Αποφέρει καρπούς νωρίς και ανθίζει τον Απρίλιο. Τα φρούτα ωριμάζουν με ζουμερά κόκκινα-καφέ drupes. Δεν υπάρχει ανάγκη για τεχνητή επικονίαση.

Zarechnaya νωρίς

Μεσαίου μεγέθους δέντρο με ζουμερά, κεχριμπάρι, ξινά-γλυκά φρούτα. Λόγω του γεγονότος ότι η ποικιλία ανήκει στο superearly, η συγκομιδή μπορεί να συγκομιστεί στα τέλη Ιουλίου. Χειμώνας ανθεκτικό (πάνω από το μέσο όρο). Απαιτείται επιπλέον επικονίαση.

Μπλε δώρο

Σκούρο δαμάσκηνο, ύψους έως 3 μέτρων.Μπορεί να παράγει μικρά γαλάζια drupes στα μέσα Αυγούστου. Αυτο-επικονιασμένη.

Kolkhoz renklode

Εργοστάσιο χαμηλής ανάπτυξης, ωρίμανση μέσου-αργού. Το Fruiting επικεντρώνεται τόσο στις ανθοδέσμες κλαδιών όσο και στις ετήσιες αυξήσεις. Ωριμάζουν μικρά γλυκά κίτρινα φρούτα.

Μπλε πουλί

Οι ειδικοί δίνουν σε αυτήν την ποικιλία 4,6 βαθμούς όσον αφορά τους οργανοληπτικούς δείκτες και τη γεύση. Τα μπλε ωοειδή drupes επικονιάζονται από τους Καυκάσιους Ούγγρους.

Ουγγρικά Korneevskaya

Μωβ-καφέ φρούτα. Αρχίζει να ανθίζει στις αρχές Μαΐου και ωριμάζει στις αρχές Σεπτεμβρίου, ανάλογα με το έτος φύτευσης. Άφθονη παραγωγικότητα.

Προσοχή! Επηρεάζεται πιο ενεργά από ασθένειες στα επιφυτωτικά χρόνια, επομένως χρειάζεται υποχρεωτικά προληπτικά μέτρα.

κόκκινη μπάλα

Ένα νάνο δέντρο με μέγιστο ύψος 2,5 μέτρα. Τα φρούτα είναι μεγάλα με κόκκινο δέρμα, το οποίο είναι ελαφρώς μπλε.

Renclaude Leah

Μικρά κιτρινωπά-πράσινα φρούτα με μάλλον ζουμερό πολτό. Μεσαίου μεγέθους δέντρο με οβάλ στρογγυλή κορώνα. Αποδίδει φρούτα αποκλειστικά από μόνο του.

Βιτέμπσκ αργά

Στεφάνι πανικού, μικρού μεγέθους φυτού. Σκούρα κόκκινα φρούτα με μπλε-ιώδη απόχρωση. Εάν το δαμάσκηνο είναι ώριμο, η πέτρα διαχωρίζεται εύκολα από τον πολτό.

Σπουδαίος!Μην περιμένετε ήδη μια συγκομιδή για 2 χρόνια. Θα είναι δυνατόν να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα μόνο 5 χρόνια. Είναι απαραίτητο να ελέγχετε τη θέση του ριζικού κολάρου πάνω από το έδαφος.

Μπλε αυγού

Μπορεί να αποφέρει καρπούς χωρίς να συμμετέχει στη διαδικασία ωρίμανσης των επικονιαστών. Ψηλό και μεγαλώνει περίπου 6 μέτρα μήκος. Τα φρούτα συγκομίζονται στα μέσα Αυγούστου.

Το δέντρο θα φέρει σκούρο μπλε ωοειδές drupes.

Πρώιμο κόκκινο ωρίμασης

Η περιγραφή αυτής της ποικιλίας πρέπει να ξεκινήσει με την αναφορά ότι το φυτό ωριμάζει μόνο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Ως αποτέλεσμα, ο κηπουρός παίρνει καρπούς με μοβ σμέουρο. Η αυτογονιμότητα απουσιάζει.

Άννα Σιπ

Ο πιο δημοφιλής τύπος δαμάσκηνου. Επικονιάζεται από το πράσινο Renklode, είναι εντελώς ανεπιτήδευτο σε οποιεσδήποτε συνθήκες ανάπτυξης. Πορφυρά φρούτα με γλυκιά γεύση.

Πρώιμος κομήτης

Κεράσι δαμάσκηνο με μεγάλα μούρα. Βουργουνδία με ροζ ζουμερό πολτό. Χειμώνας ανθεκτικό και γόνιμο.

Γιαχόντοβα

Ένα ταχέως αναπτυσσόμενο και έντονο δέντρο ιδανικό για το κλίμα της Μόσχας. Τα στρογγυλά φρούτα ωριμάζουν μέχρι τις αρχές Αυγούστου (είναι δυνατό να συγκομίζονται νωρίτερα).

Ο Πρόεδρος

Παράγει μεγάλα μωβ μούρα. Οι ειδικοί βαθμολογούν τη γεύση αυτού του φρούτου σε 4,6 βαθμούς.

Χρυσή μπάλα

Ανήκει στην οικογένεια Rosaceae. Χρυσοκίτρινα φρούτα με πορτοκαλί σάρκα και κόκαλο που μπορούν εύκολα να βγουν από τη σάρκα. Υψηλή γευστικότητα Περίοδος ωρίμανσης - τέλη Ιουλίου-αρχές Αυγούστου.

Σμόλινκα

Μεσαίο ωριμάζοντας σπιτικό δαμάσκηνο. Οι ταξιανθίες με δύο άνθη παράγουν σκούρα μοβ φρούτα με γλυκιά γεύση και χωρίς επιπλέον πινελιές.

Κίτρινο μέλι

Ελαφρά μούρα και αξέχαστες γεύσεις. Η ποικιλία ωριμάζει στα τέλη Ιουλίου, μερικές φορές στα τέλη Ιουνίου. Τα φρούτα χρησιμοποιούνται για ψήσιμο, είναι καλά ανεκτά σε καταψύκτες.

Ομορφιά του Βόλγα

Drupes από πορφυρό-μπλε χρώμα. Επικονιάστηκε από τον Skorospelkoy.

Εκκίνηση

Πρώιμο μεσαίου μεγέθους φυτό. Όταν είναι ώριμα, τα φρούτα δεν πέφτουν. Αντέχει καλά σε διάφορους τύπους ασθενειών.

Καντεμιρόβκα

Μπλε μούρα. Η περίοδος ανθοφορίας είναι η 2η δεκαετία του Μαΐου, ωριμάζοντας πιο κοντά στις αρχές Αυγούστου. Πιθανές ασθένειες: σκουριά, κηλίδες και ωίδιο.

Crooman

Βαθμολογία γευσιγνωσίας φρούτων - 4,3 πόντους από 5. Σκούρα κόκκινα μούρα. Μεσαίου μεγέθους δέντρο με στρογγυλή κορώνα.

Σουχανόβσκαγια

Συμπαγής κορώνα με μέτρια άνθηση. Ώριμα φρούτα ανοιχτού πράσινου χρώματος. Ανθίζει από τα τέλη Απριλίου έως τις 15 Μαΐου και αποδίδει καρπούς έως τις 20 Αυγούστου.

Μπολχοβτσάνκα

Μέσος σθένος. Φρούτα μπορντό πράσινα σε σχήμα αυγού. Αυτο-γόνιμη ποικιλία με υψηλή αντοχή στον παγετό.

Με βάση τις παραπάνω πληροφορίες, οι καλύτερες ποικιλίες δαμάσκηνων για την περιοχή της Μόσχας είναι πολύ διαφορετικές και οι κηπουροί έχουν μια ευρεία επιλογή.

Εκτός από τις παραπάνω ποικιλίες δαμάσκηνων, υπάρχουν υβρίδια που κοστίζουν τους κηπουρούς λίγο πιο ακριβά από τα συνηθισμένα και έχουν καρπούς λιγότερο συχνά, αλλά είναι πιο ανθεκτικά στον παγετό και τις ασθένειες.

Τα υβρίδια δαμάσκηνων είναι πιο ανθεκτικά σε δυσμενείς συνθήκες ανάπτυξης

Πόσα χρόνια αποδίδει ένα δαμάσκηνο στην περιοχή της Μόσχας

Στην περίπτωση που ένας ειδικός παρατηρήσει όλες τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ενός δέντρου, το δαμάσκηνο αρχίζει να αποδίδει καρπούς σε ηλικία 3-4 ετών. Ανάλογα με την έκταση στην οποία καλλιεργείται αυτό το φυτό, μπορεί να αποφέρει καρπούς για περισσότερα από 20 χρόνια.

Πώς να φυτέψετε και να μεγαλώσετε δαμάσκηνα στα προάστια

Η φύτευση και η φροντίδα ενός δαμάσκηνου στην περιοχή της Μόσχας προϋποθέτει συμμόρφωση με ορισμένους κανόνες. Τα κύρια είναι:

  • Η καλύτερη στιγμή για να φυτέψετε δαμάσκηνα είναι αναμφίβολα άνοιξη.
  • Η προσγείωση πραγματοποιείται στις αρχές Απριλίου, τις πρώτες ημέρες της.
  • Όταν επιλέγετε μια καλή πλευρά, το φυτό φυτεύεται πιο κοντά στο νότο και αμμώδη εδάφη αργιλίου. Το δενδρύλλιο πρέπει να έχει ισχυρές, βαθιές ρίζες.
  • Η τρύπα φύτευσης πρέπει να γίνει το φθινόπωρο έτσι ώστε ο χώρος να έχει χρόνο να προετοιμαστεί.

Η περαιτέρω φροντίδα δεν είναι πολύ δύσκολη: τακτικά νερό, χαλαρώστε, ψεκάστε. Το φθινόπωρο, είναι επιτακτική ανάγκη να αφαιρέσετε τα πεσμένα φρούτα και τα φυλλώματα από την περιοχή και να καλύψετε τον κορμό από τα παράσιτα.

Τα δαμάσκηνα πρέπει να είναι ανθεκτικά στο υπερβολικό κρύο, συμπεριλαμβανομένων των χειμώνων κατάψυξης και των απροσδόκητων παγετώνων.

Συστάσεις για τη φροντίδα των δαμάσκηνων στην περιοχή της Μόσχας

Με κανονικές βροχοπτώσεις, το δέντρο πρέπει να ποτίζεται τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Με την άφιξη της άνοιξης, το έδαφος πρέπει να τροφοδοτείται με λιπάσματα αζώτου. Προκειμένου το δαμάσκηνο να αναπτυχθεί ήρεμα, περιορίζεται περιοδικά. Το κλάδεμα πρέπει να γίνει πριν από την εκκόλαψη.

Σημείωση!Το κλάδεμα των φυτωρίων υγιεινής πραγματοποιείται για την προστασία των μελλοντικών φρούτων από διάφορες ασθένειες.

Υπάρχουν δεκάδες ή και εκατοντάδες ποικιλίες με τα απαραίτητα χαρακτηριστικά. Οι κηπουροί της περιοχής της Μόσχας μπορούν να μελετήσουν τα χαρακτηριστικά τους με περισσότερες λεπτομέρειες και να φυτέψουν μερικές ποικιλίες στον ιστότοπο, προκειμένου να πάρουν μια νόστιμη και υγιή συγκομιδή.

επισκέπτης
0 σχόλια

Φυτά εσωτερικού χώρου

Κήπος