Ποικιλίες αχλαδιών: οι πιο γλυκοί και ζουμεροί τύποι, η περιγραφή τους

Πολλοί κηπουροί προσπαθούν να καλλιεργήσουν αχλάδια. Αυτό το ζουμερό και αρωματικό φρούτο φημίζεται για την εξαιρετική γεύση και τις ευεργετικές του ιδιότητες. Πρώτον, πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τις διάφορες ποικιλίες αχλαδιών και τα ονόματά τους και στη συνέχεια να τα μεγαλώσετε στο καλοκαιρινό εξοχικό σας σπίτι.

Οι καλύτερες πρώιμες ποικιλίες αχλαδιών

Ένας αρχάριος κηπουρός προσπαθεί να μάθει τι είναι τα αχλάδια και πώς να τα φροντίζει. Υπάρχουν οι ακόλουθοι τύποι αχλαδιών:

 • Καλοκαίρι - ωριμάζει στα τέλη Ιουλίου. Για να μην ξεπεράσουν και να αρχίσουν να σαπίζουν, τα φρούτα πρέπει να συλλέγονται επειγόντως. Δεν αποθηκεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα έως 2 εβδομάδων.
 • Φθινόπωρο - ωριμάζει το φθινόπωρο, αποθηκεύεται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πρέπει να συλλέγονται από τα κλαδιά αμέσως, διαφορετικά θα χαθούν.
 • Χειμώνας - η ωρίμανση των φρούτων διαρκεί από το δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου έως τα τέλη Νοεμβρίου. Τα αχλάδια αποθηκεύονται για πολύ καιρό.

Ποικιλία Avgustovskaya δροσιά

Αυτά τα φρούτα διαφέρουν μεταξύ τους όσον αφορά την ωρίμανση, τη γεύση και το άρωμα, καθώς και τη διάρκεια αποθήκευσης της συγκομιδής. Τα φρούτα στις αρχές του καλοκαιριού μπορούν να απολαύσουν τον Αύγουστο.

Δροσιά του Αυγούστου

Κάθε χρόνο η δροσιά του Αυγούστου φέρνει μια άφθονη συγκομιδή. Αυτή η ποικιλία είναι πολύ ανθεκτική και ανεπιτήδευτη: ανέχεται καλά τον παγετό και είναι ανθεκτική στις ασθένειες. Οι καρποί του φημίζονται για την ευχάριστη γεύση τους (γλυκό, ελαφρώς ξινό) και το λεπτό άρωμα. Κάθε φρούτο ζυγίζει περίπου 120 γραμμάρια. Η δροσιά του Αυγούστου είναι εν μέρει αυτο-γόνιμη. Δίπλα σε αυτό, πρέπει να φυτέψετε έναν επικονιαστή, για παράδειγμα, μια ποικιλία αχλαδιών στο Memory of Yakovlev.

Στα μέσα Αυγούστου, πράσινα αχλάδια ωριμάζουν στο δέντρο, το οποίο αργότερα αποκτά ένα ελαφρώς κιτρινωπό χρώμα. Εάν ο καρπός μεγαλώνει σε άμεσο ηλιακό φως, εμφανίζεται ένα ελαφρώς ροζ ρουζ στο δέρμα. Αυτό είναι φυσιολογικό και όχι έγκαυμα. Ο πολτός είναι λευκός, μάλλον ζουμερός. Τα φρούτα μπορούν να αποθηκευτούν για 2 εβδομάδες μετά τη συγκομιδή. Η δροσιά του Αυγούστου λατρεύεται για την ομορφιά, το υπέροχο άρωμα και τη γεύση της.

Ποικιλία Chizhovskaya

Τσιτζόφσκαγια

Στα μέσα Αυγούστου, μεγάλα και νόστιμα κίτρινα φρούτα σε σχήμα δακρύων ωριμάζουν σε αχλάδι χαμηλής ανάπτυξης (έως 3 μέτρα). Αυτή η ποικιλία είναι πολύ ευαίσθητη στις αλλαγές θερμοκρασίας και πάσχει από παγετό και θερμότητα. Δεν είναι κατάλληλο κάθε κλίμα για την καλλιέργειά του. Η υπερβολική υγρασία προκαλεί το σπάσιμο των φρούτων. Το φυτό δεν πρέπει να ποτίζεται άφθονα επειδή είναι επιρρεπές σε μυκητιασική λοίμωξη.

Λάδα

Τον Αύγουστο, η Lada φέρει μικρά (έως 100 g), αλλά πολύ νόστιμα φρούτα. Το κίτρινο φλοιό τους λάμπει με ροζ απόχρωση. Αυτό το ανθεκτικό στον παγετό φυτό είναι δημοφιλές στους κηπουρούς σε διάφορες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με σκληρά κλίματα. Μια άφθονη συγκομιδή μπορεί να συλλεχθεί από ένα δέντρο, αλλά δεν μπορεί να αποθηκευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αχλάδια Λάντα

Μάρμαρο

Πράσινο φρούτο με κίτρινη υπερχείλιση ζυγίζει 150-180 g. Το δέρμα καλύπτεται με μικρές πορτοκαλί ή καφέ κουκκίδες. Ο κοκκώδης πολτός γεμίζει με νόστιμο και αρωματικό χυμό. Τα φρούτα συγκομίζονται τις πρώτες ημέρες του φθινοπώρου και αποθηκεύονται για 70 ημέρες. Το μάρμαρο διαφέρει από πολλούς άλλους τύπους λόγω της υψηλής ανάπτυξής του (έως 10 m) και μιας πυκνής κορώνας με τη μορφή κώνου.

Καθεδρικός ναός

Τα μικρά κίτρινα άμορφα φρούτα ζυγίζουν 110-130 g.Έχουν το σωστό σχήμα στα δάκρυ, αλλά λόγω των φυματίων φαίνεται να είναι στραβά. Το απαλό, λιπαρό δέρμα εκπέμπει μια ελαφριά γυαλιστερή γυαλάδα. Πολλοί άνθρωποι λατρεύουν τον πολτό του αχλαδιού του Καθεδρικού Ναού για το λεπτό άρωμα και την ελαφρώς ξινή γεύση του κοκκώδους πολτού του. Τα φρούτα ωριμάζουν το δεύτερο μισό του Αυγούστου και μπορούν να μείνουν όχι περισσότερο από 10-12 ημέρες. Αυτή η ποικιλία αναπτύσσεται σε οποιοδήποτε κλίμα.

Καθεδρικός Ναός Αχλαδιών

Οι καλύτερες ποικιλίες αχλαδιών το φθινόπωρο

Το τέλος του καλοκαιριού και το πρώτο μισό του φθινοπώρου είναι υπέροχοι χρόνοι συγκομιδής. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα φρούτα ωριμάζουν στα αχλάδια Φθινόπωρο Yakovleva, Moskvichka, Συνέδριο, Talgar ομορφιά.

Φθινόπωρο Γιακόβλεβα

Το ψηλό (περίπου 15 μ) δέντρο αποδίδει τεράστια φρούτα. Τα υπέροχα κίτρινα αχλάδια καλύπτονται με ένα λεπτό μαύρισμα. Το φθινόπωρο Yakovleva είναι ευαίσθητο σε πολλές ασθένειες και επομένως χρειάζεται καλή φροντίδα. Ως ανταμοιβή για την εργασία του, ο κηπουρός θα λάβει μια άφθονη συγκομιδή - έως 160 κιλά από ένα δέντρο. Οι άπειροι κηπουροί δεν πρέπει να αναλάβουν την καλλιέργεια αυτής της ποικιλίας. Συνιστάται να το καλλιεργείτε στις περιοχές Κάτω Βόλγα και Κεντρική Μαύρη Γη.

Μοσχοβίτης

Το δέντρο έχει ύψος 7-9 μ. Και έχει μια καφετιά ή καφετιά κορώνα. Δεν υπάρχει σχεδόν ρουζ στα κίτρινα φρούτα. Αντ 'αυτού, το δέρμα καλύπτεται με κηλίδες χρώματος σκουριάς. Τα φρούτα είναι πολύ αρωματικά και νόστιμα. Η συγκομιδή μπορεί να συγκομιστεί ήδη 2-3 χρόνια μετά τη φύτευση των δενδρυλλίων.

Το συνέδριο

Το συνέδριο

Η ποικιλία είναι γνωστή από τα τέλη του 19ου αιώνα. Είναι πολύ δημοφιλές στην Ευρώπη και τη νότια Ρωσία. Στο δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου, μπορείτε να μαζέψετε. Τα ασυνήθιστα ζουμερά και γλυκά φρούτα βάρους 130-150 g έχουν επιμήκη μορφή δακρύων και μοιάζουν λίγο με ένα μπουκάλι. Το χαρακτηριστικό τους είναι η σκληρή, τραχιά πράσινη φλούδα τους. Στις πλευρές που έχουν εκτεθεί στον ήλιο, εμφανίζονται καφέ, κοκκινωπά ή σκουριασμένα σημεία. Ο ευώδης κοκκώδης πολτός είναι πλούσιος σε χυμό. Το χρώμα του μπορεί να είναι ροζ, κρεμώδες ή κιτρινωπό και έχει ελαφρώς τάρτα.

Ταλγκαρ ομορφιά

Χάρη στην δωρεάν επικονίαση του αχλαδιού Forest Beauty, οι κτηνοτρόφοι από το Ινστιτούτο Καλλιέργειας του Καζακστάν έλαβαν μια νέα ποικιλία. Είναι κοινό στην κεντρική Ρωσία. Από τα μέσα Αυγούστου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, ανοιχτά κίτρινα φρούτα με κόκκινη απόχρωση ωριμάζουν στην ομορφιά του Talgar. Τα φρούτα ζυγίζουν 160 g και έχουν γλυκόξινη κρεμώδη σάρκα με πυκνή κοκκώδη δομή. Η ομορφιά Talgar έχει καλή ασυλία στην ψώρα. Η συγκομιδή μπορεί να αποθηκευτεί για 1,5,5 μήνες.

Ταλγκαρ ομορφιά

Οι καλύτερες χειμερινές ποικιλίες αχλαδιών

Νόστιμα φρούτα μπορούν να μαζευτούν στα τέλη του φθινοπώρου και ακόμη και το χειμώνα. Υπάρχουν πολλές μεγάλες χειμερινές ποικιλίες αχλαδιών.

Olivier de Serre

Το ιδιότροπο και περίεργο Olivier de Serre μπορεί να καλλιεργηθεί μόνο από έμπειρους κηπουρούς. Πρέπει να δημιουργήσει τις πιο άνετες συνθήκες. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κλαδεύετε τακτικά τα κλαδιά, διαφορετικά θα παρεμποδίσουν την ανάπτυξη του καρπού.

Olivier de Serre

Λευκορωσικά αργά

Ένα εξαιρετικά ανθεκτικό φυτό, ιδανικό για δύσκολες συνθήκες καλλιέργειας. Παρά το σκληρό κλίμα και το άσχημο έδαφος, τα σαρκώδη ζουμερά φρούτα ωριμάζουν. Ο πολτός έχει μια ευχάριστη ξινή γεύση.

Σαρατόβκα

Ένα πορτοκαλί αχλάδι με γλυκό και ζουμερό πολτό από καιρό αγαπήθηκε από τους κατοίκους της περιοχής του Βόλγα και άλλων ζεστών περιοχών. Αυτά τα φρούτα δεν υπόκεινται σε σήψη, επομένως αποθηκεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Γυναίκα θαύμα

Αυτό το δέντρο καλλιεργείται συχνά σε κρύες περιοχές - στα Ουράλια και στη Σιβηρία. Το θαύμα δεν φοβάται παγετούς, ασθένειες ή παράσιτα. Ανθίζει τον Μάρτιο και αποδίδει καρπούς τον Οκτώβριο. Ο καρπός ζυγίζει 180-200 g και αποθηκεύεται μέχρι τον επόμενο Μάρτιο.

Οι καλύτερες ποικιλίες γλυκών αχλαδιών

Κάθε κηπουρός προσπαθεί να μεγαλώσει τα πιο νόστιμα αχλάδια. Έχει μια πλούσια ποικιλία ποικιλιών με γλυκές γεύσεις:

 • Tavricheskaya;
 • Thumbelina;
 • Μέλι;
 • Yeseninskaya;
 • Επιδόρπιο;
 • Σενταμπρίνα;
 • Διατηρημένο;
 • Κόρη του Messenger.

Δεν είναι εύκολο να επιλέξετε την πιο γλυκιά και ζουμερή ποικιλία αχλαδιών. Κάθε ένα από αυτά είναι όμορφο με τον δικό του τρόπο.

Επιπλέον πληροφορίες.Μεγάλο γλυκό - η περιγραφή αυτής της ποικιλίας αχλαδιών λέει ότι ωριμάζουν στα μέσα Σεπτεμβρίου και μπορούν να αντέξουν κανονικά τον κρύο καιρό. Τα κίτρινα αχλάδια βάρους 100 g έχουν γλυκιά λευκή σάρκα. Μπορούν να αποθηκευτούν για 20 ημέρες.

Αχλάδια Moskvichka

Ποικιλίες για φύτευση στους κήπους της περιοχής της Μόσχας

Είναι επιθυμητό να καλλιεργούνται ανθεκτικά στον παγετό φυτά στην περιοχή της Μόσχας. Υπάρχουν ποικιλίες αχλαδιών που ανέχονται αυτό το κλίμα καλά και δίνουν μια πλούσια συγκομιδή.

Κομψή Efimova

Ο πολτός αυτών των αχλαδιών είναι πολύ γλυκός και ζουμερός, έχει κίτρινο-πράσινο χρώμα. Η ανθεκτική ποικιλία αντέχει στο κρύο, ανθεκτικό στις κηλίδες. Εάν η πλευρά του αχλαδιού έχει λάβει πολύ φως του ήλιου, θα γίνει πορφυρό ή μοβ.

Βέρα Κίτρινο

Το καλοκαίρι, τα φρούτα αυτής της ποικιλίας είναι πρασινωπά, αλλά το φθινόπωρο γίνονται πορτοκαλί ή κίτρινα. Ο πολτός είναι κοκκώδης και οσμή. Μια ανεπιτήδευτη ποικιλία ανθεκτική στον παγετό αναπτύσσεται ήσυχα στην περιοχή της Μόσχας. Τα φρούτα ωριμάζουν στα μέσα Σεπτεμβρίου. Το δέντρο αποδίδει καρπούς για πολλά χρόνια, αλλά περιστασιακά η απόδοση μειώνεται και τα φρούτα γίνονται μικρά. Ωστόσο, μετά από λίγο το δέντρο ανακάμπτει και αποδίδει ξανά μια κανονική συγκομιδή.

Vera Yellow ποικιλία

Υπέροχο

Αυτό το αχλάδι είναι κοινό στα Ουράλια. Τα φρούτα ωριμάζουν στο τέλος του καλοκαιριού και αποθηκεύονται για 12 ημέρες. Μεγάλα, κίτρινα-πράσινα φρούτα κανονικού σχήματος, καλυμμένα με ξηρό και θαμπό δέρμα. Το βάρος τους κυμαίνεται από 180 έως 250 g. Ο λευκός πολτός του Fairy Pear είναι διάσημος για τη ζουμερότητα και την πικάντικη γεύση του. Η συνοχή του πολτού είναι λίγο λιπαρή, το άρωμα είναι αδύναμο. Αυτή η ποικιλία ανέχεται σοβαρούς παγετούς και έχει εξαιρετική ανοσία.

Τρυφερότητα

Τα μεγάλα και βαριά αχλάδια τρυφερότητας έχουν σχεδόν στρογγυλό σχήμα. Το κίτρινο δέρμα τους καλύπτεται με έντονο ρουζ βατόμουρου. Ο πολτός είναι τρυφερός και ζουμερός, με ξινή γλυκιά γεύση. Αυτή η ποικιλία είναι πολύ παραγωγική και ανθεκτική στον παγετό, αλλά δεν ανέχεται την ξηρασία, επομένως το δέντρο πρέπει να ποτίζεται τακτικά. Τα φρούτα ωριμάζουν στις αρχές του φθινοπώρου. Το αχλάδι καλλιεργείται στα προάστια, στην κεντρική Ρωσία και στην περιοχή του Βόλγα.

Διακεκριμένος ή ανώμαλος

Ο αυτο-επικονιασμένος τύπος Vidnaya ή Bugristaya φημίζεται για την υψηλή απόδοση και την αντοχή στον παγετό. Ο καρπός με ραβδώσεις με έντονο ανοιχτό πράσινο χρώμα καλύπτεται με φυματίνες, έτσι το δέρμα είναι τραχύ στην αφή. Ζυγίζει από 130 έως 200 γραμμάρια. Η συγκομιδή μπορεί να συλλεχθεί σε δύο στάδια: μέσα Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου. Καλλιεργείται σε βιομηχανική κλίμακα στην περιοχή της Μόσχας.

Αχλάδι

Άλλες ποικιλίες αχλαδιών

Οι ποικιλίες αχλαδιών είναι πολύ διαφορετικές, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από αυτές για καλλιέργεια στον κήπο σας.

Μπέρε

Ο αρχαίος τύπος αχλαδιού, Bere, αναπτύχθηκε στην Ευρώπη και είναι δημοφιλής σε ζεστά κλίματα. Το όνομά του προέρχεται από τη γαλλική λέξη beurre - "butter". Αντιπροσωπεύει μια ολόκληρη ομάδα ποικιλιών που διαφέρουν μεταξύ τους ως προς τον χρόνο ωρίμανσης και την εμφάνιση των φρούτων. Το αχλάδι έγινε τόσο γνωστό λόγω του ζουμερού πολτού του, που κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα σας. Τα φρούτα μπορεί να είναι κίτρινα, πορτοκαλί, ροζ, πρασινωπά. Μερικά από αυτά έχουν ρουζ στο λείο δέρμα τους. Το Bere είναι ένα φυτό που αγαπά τη θερμότητα και το ιδιότροπο.

Σκορπίσσκα

Ένα κίτρινο ή πράσινο αχλάδι με ανοιχτόχρωμο δέρμα ωριμάζει στις αρχές Ιουλίου. Στα κλαδιά του Skorospelka αναπτύσσονται μεγάλα, βαριά φρούτα βάρους περίπου 180 γραμμάρια. Το άρωμα μελιού και η ξινή γεύση είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Η απόδοσή του είναι πολύ υψηλή, είναι ανθεκτική στην ξηρασία, οπότε το δέντρο μπορεί να καλλιεργηθεί σε ξηρές περιοχές.

Bere Moskovskaya

Τα κατακόκκινα κίτρινα αχλάδια αυτής της ποικιλίας έχουν ακανόνιστο σχήμα και καλύπτονται με μικρούς φυματίους. Ο νόστιμος βουτυρικός πολτός συνδυάζει την οξύτητα και τη γλυκύτητα. Το Bere Moskovskaya ανέχεται τους παγετούς, δεν αρρωσταίνει με ψώρα ή σήψη.

Λευκορωσικά αργά

Απλά Μαρία

Αυτό το αχλάδι φέρνει μεγάλα και όμορφα φρούτα βάρους 180-200 g. Στην αρχή της ωρίμανσης, ο καρπός είναι πρασινωπό-κίτρινο χρώμα. Τα ώριμα αχλάδια γίνονται φωτεινά κίτρινα, καλυμμένα με ροζ ρουζ. Το δέρμα τους είναι πολύ λείο, χωρίς τραχύτητα. Η ζουμερή κιτρινωπή σάρκα μοιάζει με βούτυρο με συνέπεια. Οι γλυκοί και αρωματικοί καρποί ωριμάζουν το Νοέμβριο και έως και 35-40 κιλά φρούτων μπορούν να συλλεχθούν από ένα δέντρο.Μπορείτε να αφαιρέσετε ελαφρώς άγουρα φρούτα από τα κλαδιά και να τα αποθηκεύσετε σε δροσερό μέρος μέχρι τον Ιανουάριο. Το Just Maria είναι ένας τύπος που είναι ανθεκτικός σε βακτηριακές και μυκητιασικές λοιμώξεις, σε παράσιτα και παγετό.

Το αγαπημένο του Clapp

Η καλοκαιρινή ποικιλία, αρχικά από την Αμερική, έχει εξαιρετικά φρούτα: ένα δέντρο μπορεί να παράγει έως 250-300 κιλά φρούτων ετησίως. Το αγαπημένο του Klapp είναι ένα θερμόφιλο φυτό που αναπτύσσεται καλύτερα στις νότιες περιοχές - στην περιοχή του Αστραχάν και στην Καλύμια, στη Μολδαβία, στην Ουκρανία και στον Βόρειο Καύκασο.

Στα τέλη Ιουλίου και στις πρώτες μέρες του Αυγούστου, κίτρινα, κοκκινωπά φρούτα ωριμάζουν στο δέντρο, μερικές φορές ακόμη και ένα μοβ αχλάδι. Αυτό το χρώμα δίνει στα φρούτα ένα λαμπερό ρουζ. Έχουν παρόμοιο σχήμα με ένα αυγό: στρογγυλεμένο, αλλά επιμήκη. Ο καρπός μπορεί να ζυγίζει 180-230 γραμμάρια. Ο καρπός μπορεί να αποθηκευτεί για 10-15 ημέρες. Το Pet Klapp μπορεί να αρρωστήσει με ψώρα, οπότε χρειάζεται προληπτικές θεραπείες με ειδικές προετοιμασίες.

Φρούτα της ποικιλίας Saratovka

Pass-Krasan

Η ποικιλία εκτράφηκε στη Γαλλία και τώρα διανέμεται σε περιοχές με ήπιο νότιο κλίμα. Τον Οκτώβριο, το σφαιρικό πράσινο ή το πρασινωπό-κίτρινο, και μερικές φορές τα καφετιά φρούτα βάρους 180 g ωριμάζουν στο δέντρο. Μερικές φορές το δέρμα τους είναι πορτοκαλί, στις ηλιόλουστες πλευρές γίνεται χρυσό. Ο αρωματικός, κρεμώδης πολτός γεμίζει με χυμό, ξινίζει στον ουρανίσκο. Κατά τη διάρκεια της θερμότητας και της ξηρασίας, τα φρούτα γίνονται πικρά και ξινά.

Η ομορφιά του Bryansk

Αναπτύσσεται στην κεντρική Ρωσία και στις περιοχές της Μαύρης Γης. Το σχήμα αυτών των αχλαδιών είναι πολύ μεταβλητό: μπορεί να είναι κανονικό ή ανώμαλο. Τα κίτρινα φρούτα με σκούρο κόκκινο ρουζ ζυγίζουν από 150-250 έως 450 g. Ο ζουμερός, λιπαρός, κρεμώδης πολτός έχει ένα άρωμα λουλουδιών και μια ευχάριστη γεύση. Η συγκομιδή συγκομίζεται το πρώτο μισό του Σεπτεμβρίου, μπορεί να αντέξει έως και 15 ημέρες.

Ομορφιά Chernenko

Καλλιεργείται σε εύκρατα κλίματα. Τα μεγάλα, άμορφα φρούτα έχουν ελαφρώς επιμήκη μορφή και πρασινωπό-κίτρινο χρώμα με κοκκινωπό-καφέ ρουζ. Ο λευκός χυμώδης πολτός έχει ένα λεπτό άρωμα και γεύση. Η ομορφιά Chernenko είναι ανθεκτική και ανθεκτική στις ασθένειες.

Καλοκαίρι Bashkir

Αυτά τα αχλάδια είναι πολύ μικρά - ζυγίζουν 70-80 g. Έχουν μια κίτρινη τραχιά φλούδα με μικρές πράσινες κουκκίδες. Η λευκή σάρκα έχει πικάντικη γεύση. Αυτή η ποικιλία είναι ανθεκτική στην ψώρα, ανέχεται εύκολα τόσο τον παγετό όσο και την ξηρασία.

Φρούτα της υπέροχης ποικιλίας

Στη μνήμη του Τζέγκαλοφ

Τα μικρά αχλάδια βάρους 120-140 g αποπνέουν ένα γοητευτικό άρωμα. Το λεπτό πράσινο δέρμα είναι μερικές φορές κοκκινωπό. Ο κίτρινος πολτός είναι γεμάτος χυμό. Η συγκομιδή συγκομίζεται τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου και αποθηκεύεται για 4 μήνες.

Δούκισσα

Μια πολύ διάσημη και δημοφιλής ποικιλία του φθινοπώρου. Το αχλάδι φέρεται από το νότο της Γαλλίας, οπότε αγαπά τη θερμότητα και δεν ανέχεται τον κρύο καιρό, δεν μπορεί να φυτευτεί στις βόρειες περιοχές. Το φυτό είναι ανεπιτήδευτο για φροντίδα, αλλά χρειάζεται τακτικό κλάδεμα και γονιμοποίηση.

Veles

Από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, τα πράσινα φρούτα ωριμάζουν σε αυτό το αχλάδι, το οποίο αργότερα γίνεται πορτοκαλί ή κόκκινο. Κάθε ένα από αυτά ζυγίζει 150-200 g.

Γοργά

Ανθεκτική στις ασθένειες και το κρύο, αυτή η ανεπιτήδευτη ποικιλία δίνει καλή συγκομιδή. Τα κλαδιά ωριμάζουν μεγάλα φρούτα βάρους έως 200 g.

Κοντρατίφκα

Στην χώρα μπορεί να καλλιεργηθεί ανεπιτήδευτο και ανθεκτικό στον παγετό Kondratyevka. Η συγκομιδή πρέπει να συγκομίζεται το φθινόπωρο. Ένα πράσινο αχλάδι ζυγίζει 120-200 g και μπορεί να αποθηκευτεί έως τον Ιανουάριο. Ο λιπαρός πολτός των φρούτων φημίζεται για τη γλυκιά του γεύση και την ευαίσθητη μυρωδιά του.

Μπεσεγιάνκα

Τα αχλάδια, πρασινωπό-κίτρινο με ροζ ρουζ, έχουν παρόμοιο σχήμα με τα μήλα. Αυτή η καλοκαιρινή ποικιλία είναι διάσημη για τον χυμό πολτό της και αντέχει καλά στον παγετό, αλλά είναι ευαίσθητη στην ψώρα και δεν διαρκεί πολύ.

Το αγαπημένο του Clapp

Ρονγκέντα

Αυτή είναι η ποικιλία με την υψηλότερη απόδοση. Είναι εύκολο να φροντιστεί, ώστε να μπορεί να καλλιεργηθεί από αρχάριους κηπουρούς. Το Rogneda είναι ανεπιτήδευτο, ανθεκτικό σε παράσιτα και βακτηριακές λοιμώξεις, ανέχεται εύκολα ακόμη και κακές συνθήκες, για παράδειγμα, πτώσεις θερμοκρασίας. Στο τέλος του καλοκαιριού και του Σεπτεμβρίου, ανοιχτό κίτρινο αχλάδι με κόκκινες πλευρές και γεύση μοσχοκάρυδου ωριμάζουν στο δέντρο. Μπορείτε να επιλέξετε πρώτα τα φρούτα και να τα αφήσετε να ωριμάσουν για λίγο.Τα νόστιμα και ζουμερά φρούτα αποθηκεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα (έως 3 μήνες).

Whiteleaf

Στα μέσα Αυγούστου ωριμάζουν τα κίτρινα φρούτα λευκού-φύλλου με ζουμερό και γλυκό πολτό. Τα αχλάδια αποπνέουν ένα ευχάριστο αρωματικό άρωμα. Το δέντρο χρειάζεται συχνό και άφθονο πότισμα. Είναι μια πολύ ανθεκτική ποικιλία: είναι ανθεκτικό σε παράσιτα και μυκητιασικές λοιμώξεις. Τα ώριμα φρούτα δεν μπορούν μόνο να καταναλωθούν φρέσκα, αλλά και κονσερβοποιημένα, να μαγειρέψουν κομπόστα και μαρμελάδα από αυτά και να φτιάξουν χυμό.

Otradnenskaya

Αυτή η φθινοπωρινή ποικιλία φέρνει άφθονη συγκομιδή - έως 200 κιλά ανά δέντρο. Είναι ανθεκτικό στον παγετό, οπότε μπορεί να καλλιεργηθεί σε σχεδόν οποιοδήποτε κλίμα. Τα στρογγυλά πράσινα-κόκκινα φρούτα λαμπυρίζουν με ασημί απόχρωση. Ξινό με γεύση, είναι άοσμο. Ο πολτός τους δεν είναι ζουμερός.

Σημείωση! Τα φρούτα του κήπου δεν έχουν καμία σχέση με την πυγμαχία ή το σαλόνι ομορφιάς Green Pear κοντά στο σταθμό Shchukinskaya του μετρό. Ο σάκος διάτρησης ονομάζεται έτσι λόγω του επιμήκους σχήματος.

Otradnenskaya

Οι καλοκαιρινοί κάτοικοι που ονειρεύονται να καλλιεργήσουν έναν οπωρώνα θα είναι χρήσιμο να γνωρίζουν ποια αχλάδια είναι κατάλληλα για μια συγκεκριμένη περιοχή και πώς να τα φροντίζουν. Τα δέντρα είναι ευπαθή σε ασθένειες όπως ο βακτηριακός καρκίνος, οπότε πρέπει να παρακολουθείτε την υγεία τους και να τα αντιμετωπίζετε εγκαίρως. Τα αχλάδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξουν κομπόστες, χυμούς, πουρέ πατάτας για ένα μικρό παιδί, να προσθέσουν σε σάλτσες και ρολά. Αυτό το φρούτο έχει χαμηλές θερμίδες, οπότε μπορεί να καταναλωθεί με υπερβολικό βάρος και διαβήτη.

επισκέπτης
0 σχόλια

Φυτά εσωτερικού χώρου

Κήπος